[:ca]Amb 1,2 milions d’ampolles de vi, el 20 per vent de la DO Costers del Segre, i 165 hectàrees de vinya, Tomàs Cusiné, propietari del Grup Castell del Remei aposta per la producció ecològica a curt termini, “independentment que tardem tres, quatre o cinc anys en certificar les darreres parcel·les”, i ja s’ha estrenat en la viticultura biodinàmica amb les 10 hectàrees de vinya que actualment es destinen als quatre vins de finca (Comabarra, Racons, Barqueres, i La Serra del Vent) al terme del Vilosell.
El Grup Castell del Remei ja compta amb 65 hectàrees de vinya ecològica certificades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), de les 165 que té en propietat, i cada campanya espera anar obtenint noves certificacions.
D’altra banda el grup de bodegues –que inclou els cellers de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (Penelles), Cérvoles (La Pobla de Cérvoles) i Tomàs Cusiné (Vilosell); així com el DO Conca de Barberà, Cara Nord (elaborat a Poblet)– apostarà també per l’Enoturisme a una inversió superior al milió d’euros al celler monumental de Penelles. Així, Tomàs Cusiné ha anunciat la construcció a Castell del Remei d’un nou centre d’acollida amb recepció, centre d’interpretació i botiga; així com altres millores de caràcter paisatgístic. Entre les dades més significatives del darrer exercici 60.000 visites i 23.000 menús servits pel restaurant del celler.
El bodeguer Tomàs Cusiné, amb la seva dona i responsable de comunicació, Mireia González; i el director comercial del grup i soci a Cara Nord, Xavier Cepero van presentar les principals novetats durant el tradicional dinar d’estiu que celebren amb els mitjans de comunicació fent balanç de l’any.
Un punt de Trepat al Cara Nord Blanc 2017
Entre els vins degustats durant la presentació de les novetats del grup Castell del Remei, Xavier Cepero va destacar la nova anyada 2017 del Cara Nord Blanc, un vi que compta amb la particularitat que és fruit d’un cupatge de dues varietats blanques Macabeu i Chardonnay, i una tercera de negra com el Trepat, que es vinifica en blanc per fer el que es coneix com un blanc de noirs.
Elaborat a partir d’una selecció de vinyes cultivades en alçada –fins a 800 metres d’altitud– recentment, Cara Nord Blanc 2017 ha guanyat, en el 28è concurs de vins i caves de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, el premi al Millor Blanc Jove.
[:es]Con 1,2 millones de botellas de vino, el 20 por viento de la DO Costers del Segre, y 165 hectáreas de viñedo, Tomàs Cusiné, propietario del Grupo Castell del Remei apuesta por la producción ecológica a corto plazo, “independientemente de que tardemos tres, cuatro o cinco años en certificar las últimas parcelas “, y ya se ha estrenado en la viticultura biodinámica con las 10 hectáreas de viñedo que actualmente se destinan a los cuatro vinos de pago (Comabarra, Rincones, Barqueres, y la Sierra del Viento) en el término del Vilosell.
El Grupo Castell del Remei ya cuenta con 65 hectáreas de viñedo ecológico certificadas por el Consejo Catalán de la Producción Agraria Ecológica (CCPAE), de las 165 que tiene en propiedad, y cada campaña espera ir obteniendo nuevas certificaciones.
Por otra parte el grupo de bodegas -que incluye las bodegas de la DO Costers del Segre: Castell del Remei (Penelles), Cérvoles (La Pobla de Cérvoles) y Tomàs Cusiné (Vilosell); así como el DO Conca de Barberà, Cara Nord (elaborado en Poblet) -apostará también por el Enoturismo en una inversión superior al millón de euros en la bodega monumental de Penelles. Así, Tomás Cusiné ha anunciado la construcción en Castell del Remei de un nuevo centro de acogida con recepción, centro de interpretación y tienda; así como otras mejoras de carácter paisajístico. Entre los datos más significativos del último ejercicio 60.000 visitas y 23.000 menús servidos por el restaurante de la bodega.
El bodeguero Tomàs Cusiné, con su mujer y responsable de comunicación, Mireia González; y el director comercial del grupo y socio en Cara Nord, Xavier Cepero presentaron las principales novedades durante la tradicional comida de verano que celebran con los medios de comunicación haciendo balance del año.
Un punto de Trepat en el Cara Nord Blanc 2017
Entre los vinos degustados durante la presentación de las novedades del grupo Castell del Remei, Xavier Cepero destacó la nueva añada 2017 del Cara Nord Blanc, un vino que cuenta con la particularidad de que es fruto de un coupage de dos variedades blancas Macabeo y Chardonnay, y una tercera de negra como el Trepat, que se vinifica en blanco para hacer lo que se conoce como un blanco de noirs.
Elaborado a partir de una selección de viñas cultivadas en altura -hasta 800 metros de altitud- recientemente, Cara Nord Blanc 2017 ha ganado, en el 28º concurso de vinos y cavas de la Denominación de Origen Conca de Barberà, el premio al Mejor Blanco Joven.
[:]