[:ca]Les relacions entre cuina, producte i turisme gastronòmic, eixos d’una primera jornada el 16 d’octubre
Una jornada sobre “Cuina i Gastronomia: producte i turisme” encetarà les activitats del III Congrés Català de la Cuina, un esdeveniment que se celebrarà arreu de Catalunya entre el que resta d’aquest any 2018 i tot el 2019. Aquesta primera jornada es farà a la Llotja (Palau de Congressos de Lleida), el pròxim 16 d’octubre, sota el lideratge i coordinació de la Universitat de Lleida i està organitzada per una Comissió Territorial. El Congrés ha estat presentat aquest matí per la directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí, el Director de l’ETSEA, Narciso Pastor, i Jordi Graell, president del Comitè Organitzador a Lleida que han ressaltat que aquesta iniciativa comptarà amb la col·laboració d’experts i representants de les diferents entitats relacionades amb el sector de la cuina i la gastronomia a Lleida (cuiners, restaurants, Escoles d’Hoteleria i Turisme, Federació d’Hostaleria, gremis i associacions gastronòmiques, entitats promotores de turisme, administracions públiques, premsa i divulgadors gastronòmics, acadèmics, estudiants, investigadors, elaboradors i distribuïdors alimentaris, indústries d’aliments i begudes, i productors agraris, entre d’altres).
L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia omplint el formulari disponible a: http://www.congrescuinalleida.udl.cat (si es vol dinar al foyer de La Llotja, cal fer el pagament previ a través del web abans del 7 d’octubre). Els patrocinadors de les activitats del Congrés a Lleida són el Consell Social de la Universitat de Lleida, el Vicerectorat de Recerca de la Universitat de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació). Les entitats o empreses interessades a actuar com a patrocinadors, poden consultar més informació al web.
La cuina i la gastronomia catalana s’han convertit en un dels principals pilars socioeconòmics i culturals del país, al mateix temps que un referent mundial. En el III Congrés Català de la Cuina es pretén fer una reflexió sobre aquells factors què han permès que la cuina i gastronomia catalana hagin assolit aquest destacat prestigi durant les últimes dècades, i quins aspectes seran importants a potenciar per millorar i consolidar aquest èxit en el futur. En les diverses activitats que es realitzaran es pretén aconseguir, en primer lloc, una plataforma àmplia de debat i d’intercanvi d’idees i experiències al voltant dels reptes futurs de la cuina i la gastronomia, i en segon lloc esdevenir un instrument idoni per valorar, promocionar i projectar la cuina i gastronomia catalana (i lleidatana, en particular).
Les conclusions derivades dels treballs i activitats realitzades en els diferents territoris a tota Catalunya seran posades en comú i exposades a l’Acte de cloenda del III Congrés Català de la Cuina, que tindrà lloc a Barcelona a finals de l’any 2019, coincidint amb el 25è aniversari del Segon Congrés Català de la Cuina.
Més informació de la Jornada, a través del correu: congrescuina@udl.cat
Pepa Aymamí, Narciso Pastor i Jordi Graell
[:es]Las relaciones entre cocina, producto y turismo gastronómico, ejes de una primera jornada el 16 de octubre
Una jornada sobre “Cocina y Gastronomía: producto y turismo” iniciará las actividades del III Congreso Catalán de la Cocina, un evento que se celebrará en Cataluña entre lo que queda de este año 2018 y todo el 2019. Esta primera jornada tendrá lugar en la Llotja (Palacio de Congresos de Lleida), el próximo 16 de octubre, bajo el liderazgo y coordinación de la Universidad de Lleida y está organizada por una Comisión Territorial. El Congreso ha sido presentado esta mañana por la directora de la Fundación Instituto Catalán de la Cocina, Pepa Aymamí, el Director de la ETSEA, Narciso Pastor, y Jordi Graell, presidente del Comité Organizador en Lleida que han resaltado que esta iniciativa contará con la colaboración de expertos y representantes de las diferentes entidades relacionadas con el sector de la cocina y la gastronomía en Lleida (cocineros, restaurantes, Escuelas de Hostelería y Turismo, Federación de Hostelería, gremios y asociaciones gastronómicas, entidades promotoras de turismo, administraciones públicas, prensa y divulgadores gastronómicos, académicos, estudiantes, investigadores, elaboradores y distribuidores alimentarios, industrias de alimentos y bebidas, y productores agrarios, entre otros).
La asistencia a la jornada es gratuita, pero hay que hacer una inscripción previa rellenando el formulario disponible en: http://www.congrescuinalleida.udl.cat (si se quiere comer en el foyer de La Llotja, hay que hacer el pago previo a través de la web antes del 7 de octubre). Los patrocinadores de las actividades del Congreso en Lleida son el Consejo Social de la Universidad de Lleida, el Vicerrectorado de Investigación de la Universidad de Lleida, el Ayuntamiento de Lleida, la Diputación de Lleida y la Generalitat de Cataluña (Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación). Las entidades o empresas interesadas en actuar como patrocinadores, pueden consultar más información en la web.
La cocina y la gastronomía catalana se han convertido en uno de los principales pilares socioeconómicos y culturales del país, a la vez que un referente mundial. En el III Congreso Catalán de la Cocina se pretende hacer una reflexión sobre aquellos factores que han permitido que la cocina y gastronomía catalana hayan alcanzado este destacado prestigio durante las últimas décadas, y qué aspectos serán importantes a potenciar para mejorar y consolidar este éxito en el futuro. En las diversas actividades que se realizarán se pretende conseguir, en primer lugar, una plataforma amplia de debate y de intercambio de ideas y experiencias en torno a los retos futuros de la cocina y la gastronomía, y en segundo lugar convertirse en un instrumento idóneo para valorar, promocionar y proyectar la cocina y gastronomía catalana (y leridana, en particular).
Las conclusiones derivadas de los trabajos y actividades realizadas en los diferentes territorios en toda Cataluña serán puestas en común y expuestas en el Acto de clausura del III Congreso Catalán de la Cocina, que tendrá lugar en Barcelona a finales del año 2019, coincidiendo con el 25 aniversario del Segundo Congreso Catalán de la Cocina.
Más información de la Jornada, a través del correo: congrescuina@udl.cat
Pepa Aymamí, Narciso Pastor y Jordi Graell.[:]