[:ca]La Comissió Territorial a Lleida del “Tercer Congrés Català de la Cuina”, amb la coordinació de la Universitat de Lleida (UdL), ha organitzat la Segona Jornada del III Congrés Català de la Cuina que porta per títol “Cuina i aliments: tecnologia, salut i formació” pel dilluns, dia 8 d’abril de 2019, a la Llotja -Palau de Congressos de Lleida. El programa comptarà amb la intervenció d’experts i representants de diferents entitats relacionades amb la cuina, l’hostaleria i la gastronomia. L’assistència, tot i ser gratuïta, requereix una inscripció prèvia al web www.congrescuinalleida.udl.cat
Segons Jordi Graell, director de la comissió local i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL, l’objectiu d’aquesta segona jornada és “reflexionar sobre aquells factors que han permès que la cuina i la gastronomia catalana hagin assolit un destacat prestigi durant les últimes dècades i, sobretot, analitzar quins aspectes cal potenciar per millorar i consolidar-ne l’èxit de cara al futur”. Així diferents experts, abordaran les tendències en ciència i tecnologia a la cuina, els avenços en nutrició, salut i seguretat dels aliments i els reptes futurs en la formació dels professionals del sector.
La jornada començarà amb una taula rodona sobre les tendències en ciència i tecnologia pel que fa a la preparació dels aliments. Jordi Barri, CEO del grup Teresa Carles; Pere Castells, president del Science and Cooking World Congress Barcelona; Josep Ramon Subirà, gerent de Distform i Ivan Pascual, xef pastisser de Cal Gumer debatran sobre el tema, amb la moderació de la Dra. Olga Martin de la Universitat de Lleida. Tot seguit serà el torn d’analitzar “la nutrició a la carta, salut i seguretat alimentària” amb el Dr. José Serrano, de l’Institut de Recerca Biomèdica de la UdL; el Dr. Santiago Lavin, de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Gemma Salvador, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Teresa Carles, cuinera vegetariana del grup Teresa Carles.
El programa seguirà amb Mercè Tomàs, xef del restaurant l’Estel de la Mercè; Toni Gerez, sommelier i cap de sala del restaurant Castell de Peralada; Gonzalo Ferreruela, xef del restaurant Ferreruela i Marga Juanós, de la Federació d’Hostaleria que posaran en comú les seves idees sobre el futur de la formació de la restauració.
Finalment, la jornada acabarà amb un debat entre els cuiners Xavier Pellicer, xef del restaurant Xavier Pellicer i Xavier Sagristà, xef del restaurant Castell de Peralada. En aquest cas, el moderador serà en Gregori Canalias, coordinador de relacions externes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme.[:es]La Comisión Territorial en Lleida del “Tercer Congreso Catalán de la Cocina”, con la coordinación de la Universidad de Lleida (UdL), ha organizado la Segunda Jornada del III Congreso Catalán de la Cocina que lleva por título “Cocina y alimentos: tecnología, salud y formació “para el lunes, día 8 de abril de 2019, en La Llojta -Palacio de Congresos de Lleida.
El programa contará con la intervención de expertos y representantes de diferentes entidades relacionadas con la cocina, la hostelería y la gastronomía. La asistencia, a pesar de ser gratuita, requiere una inscripción previa en la web www.congrescuinalleida.udl.cat Según Jordi Graell, director de la comisión local y de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agraria (ETSEA) de la UdL, el objetivo de esta segunda jornada es “reflexionar sobre aquellos factores que han permitido que la cocina y la gastronomía catalana hayan alcanzado un destacado prestigio durante las últimas décadas y, sobre todo, analizar qué aspectos hay que potenciar para mejorar y consolidar su éxito de cara al futuro “.
Así diferentes expertos abordarán las tendencias en ciencia y tecnología en la cocina, los avances en nutrición, salud y seguridad de los alimentos y los retos futuros en la formación de los profesionales del sector. La jornada comenzará con una mesa redonda sobre las tendencias en ciencia y tecnología en cuanto a la preparación de los alimentos. Jordi Barrio, CEO del grupo Teresa Carles; Pere Castells, presidente del Science and Cooking World Congress Barcelona; Josep Ramon Subirà, gerente de Distform e Ivan Pascual, chef pastelero de Cal Gumer debatirán sobre el tema, con la moderación de la Dra. Olga Martin de la Universidad de Lleida.
A continuación será el turno de analizar “la nutrición a la carta, salud y seguridad alimentaria” con el Dr. José Serrano, del Instituto de Investigación Biomédica de la UdL; el Dr. Santiago Lavin, de la Universidad Autónoma de Barcelona; Gemma Salvador, de la Agencia de Salud Pública de Cataluña y la Teresa Carles, cocinera vegetariana del grupo Teresa Carles.
El programa seguirá con Mercè Tomás, chef del restaurante l’Estel de la Mercè; Toni Gerez, sumiller y jefe de sala del restaurante Castell de Peralada; Gonzalo Ferreruela, chef del restaurante Ferreruela y Marga Juanós, de la Federación de Hostelería que pondrán en común sus ideas sobre el futuro de la formación de la restauración.[:]