[:ca]Tomàs Cusiné lidera l’única llista que es presenta a dirigir el Consell Regulador de la DO Costers del Segre.
Entre les novetats que Cusiné vol incorporar en aquesta etapa “per buscar una major participació i consens de tots els membres de la denominació”, està la de sumar els deu membres suplents a les convocatòries del Consell Regulador de la Denominació d’Origen. Durant els darrers mesos, des que va assumir la presidència provisional de la DO en substitució de Xavier Farré, Cusiné s’ha entrevistat o parlat amb els diferents membres de la DO, fins a acordar aquesta llista única.
Una llista amb cellers amb sis de les set subzones de la Denominació
Amb la confecció d’una llista de deu persones, més altres deu suplents, Tomàs Cusiné s’ha envoltat d’un equip que representa prop d’una vintena d’empreses de les set subzones amb les quals compta la DO Costers del Segre: Raimat, Segrià, Pallars, Artesa, Urgell, Garrigues i Vall del Corb.
Tomàs Cusiné, pel celler Tomàs Cusiné de les Garrigues, i Xavier Cepero de Castell del Remei seran els dos membres titulars d’aquest grup cellerer al nou Consell, que té previst constituir-se el dia 13 de maig. Per la seva banda, Raimat comptarà al Consell Regulador amb el seu director tècnic Joan Esteve i el viticultor Jordi Civit.
Els altres sis consellers titulars, segons ha confirmat el mateix Tomàs són: Carles Ahumada (L’Olivera), Joan Porcioles (Costers del Sió), Marta Porta (Vall de Baldomar), Josep Maria Alavedra (Clos Tredós), Josep Maria Rabasa (Batlliu de Sort) i Joan Boldú (Unió de Pagesos).
Els viticultors reclamen més responsabilitat
Unió de Pagesos fa una crida a la responsabilitat dels operadors del sector del vi, coincidint amb procés electoral de les DO Vi, per treballar per a la millora de la situació econòmica dels viticultors i perquè aquests tinguin més participació en la cadena de valor del mercat del vi amb denominació d’origen. El sindicat, que justifica aquesta demanda tenint en compte l’evolució positiva del sector català, tant pel que fa a la quota de mercat com a les exportacions, defensa el treball que fan els viticultors catalans a favor de la qualitat. En aquest sentit, Unió de Pagesos considera que cal afavorir els mecanismes que permetin als productors arribar als consumidors.[:es]Tomás Cusiné lidera la única lista que se presenta a dirigir el Consejo Regulador de la DO Costers del Segre
Entre las novedades que Cusiné quiere incorporar en esta etapa “para buscar una mayor participación y consenso de todos los miembros de la denominación”, está la de sumar los diez miembros suplentes a las convocatorias del Consejo Regulador de la Denominación de Origen.
Durante los últimos meses, desde que asumió la presidencia provisional de la DO en sustitución de Xavier Farré, Cusiné se ha entrevistado o hablado con los diferentes miembros de la DO, hasta acordar esta lista única.Una lista con bodegas con seis de las siete subzonas de la Denominación
Con la confección de una lista de diez personas, más otros diez suplentes, Tomàs Cusiné se ha rodeado de un equipo que representa cerca de una veintena de empresas de las siete subzonas con las que cuenta la DO Costers del Segre: Raimat, Segrià, Pallars, Artesa, Urgell, Garrigues y Vall del Corb.Tomàs Cusiné, por la bodega Tomàs Cusiné de les Garrigues, y Xavier Cepero de Castell del Remei serán los dos miembros titulares de este grupo bodeguero en el nuevo Consejo , que tiene previsto constituirse el día 13 de mayo. Por su parte, Raimat contará en el Consejo Regulador con su director técnico Joan Esteve y el viticultor Jordi Civit. Los otros seis consejeros titulares, según ha confirmado el propio Tomás son: Carles Ahumada (L’Olivera), Joan Porcioles (Costers del Sió), Marta Porta (Vall de Baldomar), Josep Maria Alavedra (Clos Tredós), Josep Maria Rabasa (Batlliu de Sort) y Joan Boldú (Unió de Pagesos).
Los viticultores reclaman más responsabilidad
Unió de Pagesos hace un llamamiento a la responsabilidad de los operadores del sector del vino, coincidiendo con proceso electoral de las DO vino, para trabajar para la mejora de la situación económica de los viticultores y que éstos tengan más participación en la cadena de valor del mercado del vino con denominación de origen. El sindicato, que justifica esta demanda teniendo en cuenta la evolución positiva del sector catalán, tanto en cuanto a la cuota de mercado como las exportaciones, defiende el trabajo que hacen los viticultores catalanes a favor de la calidad. En este sentido, Unió de Pagesos considera que hay que favorecer los mecanismos que permitan a los productores llegar a los consumidores.[:]