El lleidatà Josep Barahona es va iniciar en el mon de la cuina al restaurant familiar “El Pati de Noguerola” i ho compaginava amb els seus estudis a l’Escola d’Hostaleria Noutec de Barcelona.
Li varen proposar ser Cap de cuina d’un nou restaurant a Tokio, i el que anava a ser durant un any, s’ha convertit en la seva vida, i ja porta al Japó 18 anys.
Actualment regenta diversos restaurants a Tokio. La seva passió és cuinar i delectar als seus clients amb les seves propostes catalanes en la ciutat japonesa, i aquest és el gran luxe que pot permetre’s en el seu restaurant “L´Estudi”, un menjador privat per a solament deu persones, on gaudeix cuinant directament als seus comensals, mimant cada detall del gran plaer d’assaborir els seus menjars. El seu orgull és haver assolit integrar-se en el país, respectant la seva cultura i sobretot coneixent el seu idioma, això és el que li ha ajudat a triomfar en la ciutat amb més restaurants del món.
Ha après la disciplina i rugositat en la manera de treballar del poble nipó, però intenta oferir una cuina purament catalana-espanyola, que és el que el japonès vol trobar en els seus restaurants, encara que li costa no experimentar en la seva fusió. Reconeix que la cuina asiàtica i l’espanyola tenen en comú el gust de voler provar moltes coses en petites porcions pel que la seva proposta d’integració dels ”pintxos” al Japó ha estat tot un èxit.
Le propusieron ser Jefe de cocina de un nuevo restaurante en Tokio, y lo que iba a ser durante un año, se ha convertido en su vida, y ya lleva en Japón 18 años.
Actualmente regenta varios restaurantes en Tokio. Su pasión es cocinar y deleitar a sus clientes con sus propuestas catalanas en la ciudad japonesa, y este es el gran lujo que puede permitirse en su restaurante “L’Estudi”, un comedor privado para solamente diez personas, donde disfruta cocinando directamente a sus comensales, mimando cada detalle del gran placer de saborear sus comidas. Su orgullo es haber logrado integrarse en el país, respetando su cultura y sobre todo conociendo su idioma, esto es lo que le ha ayudado a triunfar en la ciudad con más restaurantes del mundo.
Ha aprendido la disciplina y rugosidad en la manera de trabajar del pueblo nipón, pero intenta ofrecer una cocina puramente catalana-española, que es lo que el japonés quiere encontrar en sus restaurantes, aunque le cuesta no experimentar en su fusión. Reconoce que la cocina asiática y la española tienen en común el gusto de querer probar muchas cosas en pequeñas porciones por lo que su propuesta de integración de los ”pintxos” en el Japón ha sido todo un éxito.
Sopar d’Ortiz i Gimena de producte local amb recepta asiàtica
Amb els xefs de l’Antic Forn de Cervera i L’Espurna de Lleida Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, i Jesús Gimena de L’Espurna