La Seu Vella de Lleida va ser l’escenari, el passat dimarts dia 9 de juny, d’un singular taller gastronòmic al voltant del Xató, en el marc d’un acte promocional del municipi de El Vendrell i les seves platges.
Una trentena de persones, que representaven diverses entitats, mitjans de comunicació, la cambra de comerç i l’Ajuntament de Lleida van participar en aquest taller de xató que estava dirigit per mestres xatonaires i per alumnes de l’Escola de Turisme del Baix Penedès. Alguns dels participants ja havien fet xató anteriorment; també hi van participar membres de la delegació que es va desplaçar des de El Vendrell. En conjunt, tots els participants van valorar molt positivament l’experiència. Un cop acabat el taller de xató, va tenir lloc la presentació del 29è Festival Internacional de Música Pau Casals.
Aquest acte es va fer a la capital del Segrià perquè molts dels seus habitants tenen una segona residència a El Vendrell, mentre que altres visiten la capital lleidatana habitualment, sobretot en la temporada d’estiu.
De fet, els lleidatans consideren la Costa Daurada, de la qual formen part Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs, com la seva platja. Per tant, l’acte tenia dos objectius: fidelitzar el visitant lleidatà que ja coneix El Vendrell i vendre l’oferta turística del municipi per captar nous visitants procedents de Lleida.
Una treintena de personas, que representaban varias entidades, medios de comunicación, la cámara de comercio y el Ayuntamiento de Lleida participaron en este taller de “xató” que estaba dirigido por maestros “xatonaires” y por alumnos de la Escuela de Turismo del Baix Penedès. Algunos de los participantes ya habían hecho “xató” anteriormente; también participaron miembros de la delegación que se desplazó desde El Vendrell. En conjunto, todos los participantes valoraron muy positivamente la experiencia. Un golpe acabado el taller de “xató”, tuvo lugar la presentación del 29è Festival Internacional de Música Pau Casals.
Este acto se hizo en la capital del Segrià porque muchos de sus habitantes tienen una segunda residencia en El Vendrell, mientras que otras visitan la capital leridana habitualmente, sobre todo en la temporada de verano.
De hecho, los leridanos consideran la Costa Dorada, de la cual forman parte Sant Salvador, Coma-ruga y el Francàs, como su playa. Por lo tanto, el acto tenía dos objetivos: fidelitzar el visitante leridano que ya conoce El Vendrell y vender la oferta turística del municipio para captar nuevos visitantes procedentes de Lleida.
Sopar d’Ortiz i Gimena de producte local amb recepta asiàtica
Amb els xefs de l’Antic Forn de Cervera i L’Espurna de Lleida Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, i Jesús Gimena de L’Espurna