Enguany s’ha apostat per actes populars com Mercat de Mercats, on es van servir més de 12000 copes de vi per acompanyar els tastets dels Mercats de Barcelona
Durant tota la setmana s’han pogut gaudir de més de 130 activitats populars i professionals arreu de Catalunya
Des de l’INCAVI es fa un balanç molt positiu de la Setmana del Vi Català que ha tingut lloc del 18 i fins 24 d’octubre. Una segona edició que ha comptat amb molts actes populars i presencials a diferència de l’edició passada, que es va haver de fer totalment virtual. Com va destacar la directora Alba Balcells, “després d’un any i mig amb confinament i restriccions, s’ha rebut de forma molt positiva poder gaudir de forma presencial de les propostes de la Setmana del Vi Català. Hi havia moltes ganes de gaudir dels vins, les vinyes i de poder conversar cara a cara entre els amants del vi i les persones que el fan possible”.
Durant aquesta setmana s’ha pogut gaudir d’una programació molt completa i diversa, amb més de 130 activitats, distribuïdes per tot Catalunya i dirigides tant a públic professional, com a consumidors i persones interessades amb en el món del vi amb la voluntat de difondre la cultura del vi i els vins que s’elaboren al nostre país. Es tracta d’un projecte col·laboratiu fruit de les propostes dutes a terme per cellers, botigues, restaurants, DO, entre d’altres.
En aquesta edició també s’ha fet una important aposta perquè el vi fos present a Barcelona i, per exemple, a Mercat de Mercats, la festa dels mercats municipals de Barcelona, es van servir més de 12000 copes de vi de les denominacions d’origen Alella, Catalunya, Empordà i Terra Alta per acompanyar els tastets proposats per les parades dels Mercats de Barcelona. Mercat de Mercats va tenir lloc a la Plaça de les Glòries durant tot el cap de setmana, amb activitats i tastos relacionats amb els aliments de proximitat, els productes de la terra i el reaprofitament dels aliments. També, la DO Cava va oferir un tast de caves amb pernil de Jabugo en el marc de l’acció també promoguda per Incavi, “La Pedrera amb DO” amb tot l’aforament ple i es va posar en marxa el Tapantoni, on tots els bars i restaurants del barri de Sant Antoni oferiran una tapa amb una copa de vi amb DO catalana durant tot el mes de novembre.
Activitats per públic professional
La Setmana del Vi Català també va comptar amb una part dirigida a públic professional que va tenir lloc del 18 al 20 d’octubre en el marc del Gastronomic Forum de Barcelona. Com va explicar la directora Alba Balcells, “hem cregut convenient que, després d’un any i mig especialment complicat per la situació de la pandèmia, havíem de facilitar el contacte comercial entre cellers i compradors i ampliar la seva xarxa de contactes. Per això, ens vam aliar amb el Gastronomic Forum i, juntament amb Prodeca, vam organitzar el Showroom del vi català, amb més de 60 cellers i l’Aula del Vi Català, amb fòrum i debat sobre les tendències actuals en el món del vi al nostre país”.
La Setmana del Vi Català es consolida en aquesta segona edició i es converteix en una de les cites clau de la divulgació i la promoció del vi que s’elabora a Catalunya.