120 persones se sumen a l’esmorzar solidari per l’Operació Garbinada 2024

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

240914_SuperantFronteresEsmorzar©RafaGimena

Amb l’influencer gastronòmic Jonathan Nuevo al Pati de la Panera de Lleida

L’Associació Superant Fronteres ha congregat aquests matí de dissabte, dia 14 de setembre, unes 120 persones en un esmorzar de forquilla solidari per recollir fons a benefici de l’Operació Garbinada 2024, un projecte destinat a donar suport a la salut maternoinfantil a Gàmbia. L’esdeveniment, amb una recaptació propera als 2.500 euros s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’influencer gastronòmic Jonathan Nuevo, promotor dels Esmorzars de Forquilla Lleida & Catalunya. Així membres de societats gastronòmiques com Penya Sogall, Lo Tall, Ben Entaulats, autoritats locals com l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i amics i amigues d el’entitat, s’han donat cita al pati de la Panera de Lleida (C/Jaume I) a partir de les 9.00 hores.

L’esmorzar ha comptat amb un bufet de diferents degustacions elaborades i servides pels voluntaris de l’associació. Entre els plats a tastar els comensals han gaudit de “Tripes amb cigrons”, “Amanida de tomata amb ceba tendra i olives”, “Ous ferrats amb cansalada”, “Llonganissa amb tomata de la padrina Lluïsa”, “Pa amb tomata i pernil ibèric” i “Orelletes de les Garrigues”, vi de les Torres de Sanui, cervesa, gasosa, aigua, cafè i cigaló.

L’associació lleidatana Superant Fronteres, fundada el 2022, impulsa aquest any l’Operació Garbinada que pretén millorar la salut de les dones gestants i reduir l’índex de mortalitat infantil prematura a Gàmbia. El material principal per a aquesta operació el proporcionen l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), l’Hospital de Santa Maria i altres entitats privades, i serà enviat per via marítima a Gàmbia. L’objectiu és omplir un contenidor marítim de dotze metres amb aquest material, que s’enviarà a finals de l’estiu del 2024. A més, es preveu l’adquisició de tres ambulàncies, les quals seran equipades i entregades als hospitals destinataris. Aquest procés implicarà un viatge de prop de 5.000 km per carretera, amb sortida el 2 de novembre de 2024, amb la participació de nou voluntaris que es traslladaran fins a Gàmbia per fer lliurament del material i les ambulàncies.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats