9 restaurants i 31 cellers participen a la IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Del 7 al 30 de novembre els vins Penedès es maridaran amb menús exclusius de cuina mediterrània i marítima

Del 7 al 30 de novembre se celebrarà la quarta edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges. Enguany hi participen 9 restaurants referents de la cuina sitgetana amb menús especialment ideats per a maridar els vins Penedès dels 31 cellers participants de la DO Penedès. L’èxit de les passades edicions demostra que aquest és un esdeveniment plenament consolidat dins de l’oferta gastronòmica i vitivinícola del Garraf, on la cuina marinera i de costa s’uneix a la perfecció amb la qualitat dels vins de la DO Penedès. 

Més d’una trentena de cellers mariden amb la cuina sitgetana

La IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges compta amb 31 cellers de la DO Penedès: Alsina & Sardà, Aymar, Bodegues Pinord, Bodegues Sumarroca, Can Feixes, Can Vallès, Celler Hospital de Sitges, Celler Puig Batet, Cellers Avgvstvs Forvm, Cellers Domenys, Estel d’Argent, Família Torres, Ferré i Catasús, Finca la Font de Jui, Finca Viladellops, Giró Ribot, Heretat Baltà de Cela, Jané Ventura, Jean Leon, Joan Segura Pujadas, Loxarel, Mastinell, Molí Parellada, Parés Baltà, Propietat d’Espiells (J&C), Ramon Canals, Vallformosa, Vins El Cep i Vins de Foresta. 

Una de les singularitats que caracteritza la ruta és que els elaboradors participen en el sopar, donant a conèixer cada vi i dirigint-ne el tast i el maridatge amb cada plat del menú corresponent. Una forma molt directa i íntima de conèixer les singularitats i la personalitat de cada vi. 

Referents gastronòmics

En aquesta edició hi participen 9 restaurants de Sitges. La ruta s’inicia el 7 de novembre al Merci, on s’uneixen la cuina tradicional actualitzada i plats d’autor amb productes quilòmetre 0. El 8 de novembre és el torn de Casa Hidalgo, on la cuina mediterrània tindrà un toc gallec. El seguirà el 14 de novembre el restaurant Fragata, un dels referents gastronòmics de Sitges i recomanat per les principals guies gastronòmiques. El 15 de novembre el Costa Dorada oferirà un menú típicament mariner amb el to creatiu del més jove de la nissaga familiar que regenta el restaurant. Tot seguit, el 16 de novembre, el Pícnic maridarà els vins Penedès amb la cuina sitgetana d’alt nivell a la seva sala amb vistes al mar. El 21 de novembre serà el torn del Sitges Bon Estar el 21 de novembre, on amb més de 4 dècades d’experiència oferirà plats amb els productes del mar com a protagonistes. El 22 de novembre a Cal Pinxo, el maridatge es farà amb les seves especialitats com arrossos, peix i marisc. Els darrers restaurants seran el Sofia by Picnic el 29 de novembre, on el mar hi serà molt present i el Maricel que tancarà la ruta el 30 de novembre oferint una proposta de cuina de sempre però modernitzada.

Per participar en qualsevol dels sopars cal fer reserva prèvia als restaurants. Les places són limitades. La IV Ruta Gastronòmica DO Penedès compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, el Gremi d’Hostaleria de la ciutat i la Revista Tothosap!.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats