Un tast de vins reivindica el reg al secà lleidatà

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Como Pomona comenta quatre vins de vinyes regades pels canals Pinyana, Urgell, Aragó i Catalunya, i Segarra Garrigues

La consultoria de comunicació enogastronòmica ha organitzat un tast de vins per reivindicar la necessitat de reg al secà lleidatà, a causa de la sequera persistent i canvi climàtic. Així, la Festa del Vi de Lleida ha programat pel diumenge, dia 27, a les 11.00 hores el tast comentat pel periodista i sommelier Rafa Gimena ‘Els vins que van sobreviure al desert’ gràcies als canals construïts al llarg de la història.

Així, es tastaran vins procedents de vinyes amb reg com Lagravera (amb vinyes regades pel Canal de Pinyana); Castell del Remei (canal d’Urgell); Raimat (Canal Aragó i Catalunya); i Clos Pons (Canal Segarra Garrigues).

Les condicions climàtiques semiàrides de la plana de Lleida han fet que tota l’agricultura d’aquest territori depengui de l’aigua dels rius i els canals construïts al llarg de la història.

El secà tradicional subsistia amb una pluja mínima que en els darrers anys no és suficient. “De la mateixa manera que l’olivera va necessitar reg de suport per garantir la collita; ara és la vinya la que necessita aquest reg de suport on no arriba. Com és el cas del Vilosell, la Pobla de Cérvoles o Vallbona de les Monges, entre altres indrets”, explica Gimena.

El tast vol alternar d’una manera molt divulgativa la història dels canals que reguen Lleida i els cellers que es beneficien d’aquestes infraestructures.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats