Decàleg de Bones Pràctiques de la gastronomia de LleidaDecálogo de Buenas Prácticas de la gastronomía de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

“Situar la gastronomia de Lleida en un alt nivell, mitjançant la qualitat, la innovació i la singularització passant pel respecte a la diversitat de tradicions i productes locals; prioritzar l’ús dels productes frescos de temporada; l’ús de transformats manipulats preferentment per elaboradors lleidatans arrelats al territori; processos respectuosos sense deteriorar els recursos que el fan possible; defensa dels productes de la terra i les receptes tradicionals; aposta per la cuina saludable, diversitat de sabors i varietat d’ingredients; servei de qualitat; bona relació i imatge unitària amb la resta del sector; informació al consumidor; i veracitat i confiança en aquest decàleg” són les notes més significatives del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia de Lleida, que ha redactat el Comitè Organitzador del I Simposi de Gastronomia i Turisme de Lleida, i que Turisme de Lleida va presentar ahir en el decurs de la cloenda de la trobada.
Aquest primer simposi, celebrat aquest dilluns a La Llotja, ha deixat palès el propòsit dels sectors agroalimentari, turístic i hostaler de treballar conjuntament per rellançar la gastronomia lleidatana. En el marc d’aquesta reunió sectorial, que ha comptat amb la participació de més de 200 professionals, s’ha establert un full de ruta que –com ha explicat el regidor i president de Turisme, Fèlix Larrosa– està basat en quatre punts principals.
En primer lloc, els sectors implicats es comprometen a una major incorporació del producte de la terra a la restauració lleidatana així com una major cooperació entre els agents que intervenen en la cadena de valor de la gastronomia lleidatana. En segon lloc, s’ha destacat la importància que té el client local ja que, segons Larrosa, “els mateixos lleidatans han d’actuar com a veritables prescriptors de la cuina i del producte lleidatà” i això significa que han de conèixer el producte. El tercer punt contempla l’enogastronomia com a punta de llança de la promoció turística internacional. Per això, s’ha de generar una marca identificativa que vinculi els atributs de Lleida, sense que això suposi crear-ne de noves, sinó omplir de contingut les que ja té. I, per últim, insistir en la comercialització, avançant més decididament, per crear una estructura per vendre el producte en els diferents mercats.“Situar la gastronomía de Lleida en un alto nivel, mediante la calidad, la innovación y la singularización pasando por el respeto a la diversidad de tradiciones y productos locales; priorizar el uso de los productos frescos de temporada, el uso de transformados manipulados preferentemente por elaboradores leridanos arraigados al territorio; procesos respetuosos sin deteriorar los recursos que lo hacen posible; defensa de los productos de la tierra y las recetas tradicionales; apuesta por la cocina saludable, diversidad de sabores y variedad de ingredientes; servicio de calidad; buena relación e imagen unitaria con el resto del sector; información al consumidor, y veracidad y confianza en este decálogo “son las notas más significativas del Código de Buenas Prácticas de la Gastronomía de Lleida, que ha redactado el Comité Organizador del I Simposio de Gastronomía y Turismo de Lleida, y que Turisme de Lleida presentó ayer en el transcurso de la clausura del encuentro.
Este primer simposio, celebrado este lunes en La Llotja, ha dejado patente el propósito de los sectores agroalimentario, turístico y hostelero de trabajar conjuntamente para relanzar la gastronomía leridana. En el marco de esta reunión sectorial, que ha contado con la participación de más de 200 profesionales, se ha establecido una hoja de ruta que-como ha explicado el concejal y presidente de Turismo, Félix Larrosa-está basado en cuatro puntos principales.
En primer lugar, los sectores implicados se comprometen a una mayor incorporación del producto de la tierra a la restauración leridana así como una mayor cooperación entre los agentes que intervienen en la cadena de valor de la gastronomía leridana. En segundo lugar, se ha destacado la importancia que tiene el cliente local ya que, según Larrosa, “los mismos leridanos deben actuar como verdaderos prescriptores de la cocina y del producto leridano” y eso significa que deben conocer el producto. El tercer punto contempla la enogastronomía como punta de lanza de la promoción turística internacional. Por ello, se debe generar una marca identificativa que vincule los atributos de Lleida, sin que ello suponga crear nuevas, sino llenar de contenido las que ya tiene. Y, por último, insistir en la comercialización, avanzando más decididamente, para crear una estructura para vender el producto en los diferentes mercados.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats