L’Olivera va ser el celler convidat del darrer maridatge de Cal Molina de Torrefarrera, aquest divendres dia 28 de gener. La representant del celler Eva Llovera, i el distribuïdor de Casa Badio, Jordi Hortet, va apropar la cultura dels vins blancs i el projecte social d’aquest celler lleidatà (DO Costers del Segre) en un sopar en el que també es va poder degustar el Primers Vins Negres que es fa amb DO Catalunya.
A l’aperitiu (la sardina amb ous d’arengada, croqueta de bacallà i porrusalda, i capuccino de ceps amb escuma de patata i cafè) es va poder degustar l’escumós Gran Reserva L’Olivera: macabeu, parellada i chardonnay; criat amb fusta i fet durant un mínim de 30 mesos a l’ampolla. Molt arrodonit i ric en fruites confitades i torrats. Es va anar obrint durant els aperitius mostrant-se com una molt bona opció per acompanyar diferents productes. La sardina espectacular i el capuccino molt original.
Un mesclum d’enciams amb codony de figa, anxoves i pernil d’ànec van casar amb el Blanc de Roure (macabeu, parellada i un punt de chardonnay).
Al següent plat, l’Agaliu (macabeu fermentat en fusta i criat amb mares) va ser un conductor perfecte entre uns llagostins saladets i tres textures de carabassa dolça. Potser, el millor maridatge del sopar.
El timbal de poma caramel·litzada amb foie i anguila fumada, es va maridar amb el vi dolç blanc Rasim Vipansit (malvasia, garnatxa blanca i xarel·lo). Una degustació molt interessant evocadora de la mítica parella que diuen que fa el foie i Sauternes.
El Primers Vins Negres es va reservar per al filet de vedella amb pebrots i formatge tou de Til·lers. Si bé l’Olivera és coneguda per la seva desena de vins blancs, escumosos i dolços, aquest vi negre es consolida dins de la gamma.
El Rasim Vimadur (garnatxa negra i touriga) va maridar bé amb els fruits vermells de les primeres postres, potser no tant amb el iogurt. Però el gran maridatge d’aquest vi dolç, amb el qual va manifestar tota la seva expressió, va ser amb la “xocoteràpia”. Tot un regal de fi de festa.
Al aperitivo (la sardina con huevos de arenque, croqueta de bacalao y porrusalda, y capuccino de ceps con espuma de patata y café) se pudo degustar el espumoso Gran Reserva L’Olivera: macabeo, parellada y chardonnay; criado con madera y hecho durante un mínimo de 30 meses a la botella. Muy redondeado y rico en frutas confitadas y tostaciones. Se fue abriendo durante los aperitivos mostrándose cómo una muy buena opción para acompañar diferentes productos. La sardina espectacular y el capuccino muy original.
Una mezcla de lechugas con membrillo de higo, anchoas y jamón de pato casaron con el Blanco de Roure (macabeo, parellada y un punto de chardonnay).
Al siguiente plato, el Agaliu (macabeo fermentado en madera y criado con madres) fue un conductor perfecto entre unos langostinos salados y tres texturas de calabaza dulce. Quizás, el mejor maridaje de la cena.
El tambor de manzana caramelizada con foie y anguila ahumada, se maridaró con el vino dulce blanco Rasim Vipansit (malvasia, garnacha blanca y xarel·lo). Una degustación muy interesante evocadora de la mítica pareja que dicen que hace el foie y Sauternes.
El Primers Vins Negres se reservó para el filete de ternera con pimientos y queso blando de Tilos. Si bien L’Olivera es conocida por su decena de vinos blancos, espumosos y dulces, este vino tinto se consolida dentro de la gama.
El Rasim Vimadur (garnacha negra y touriga) maridó bien con los frutos rojos de los primeros postres, quizás no tanto con el yogur. Pero el gran maridaje de este vino dulce, con el cual manifestó toda su expresión, fue con la “chocoterapia”. Todo un regalo de fin de fiesta.
Sopar d’Ortiz i Gimena de producte local amb recepta asiàtica
Amb els xefs de l’Antic Forn de Cervera i L’Espurna de Lleida Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, i Jesús Gimena de L’Espurna