Vol, innovador espai gastronòmic pels productes i els cuiners gironinsVol, innovador espacio gastronómico para productos y cocineros gerundenses

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Vol, Espai Gastronòmic ha obert portes al carrer Santa Clara de Girona amb la intenció de ser un establiment on cuiners i productors gironins puguin promocionar-se amb menús gastronòmics de tast. Enric Sucarrats, responsable del projecte, explica que Vol, Espai Gastronòmic és un aparador de la gastronomia gironina.
Els comensals comparteixen l’única taula de la sala –enlairada sobre el riu com una balconada– que està preparada per a unes 18 persones i on els vins de l’Empordà juguen a casa.
Tot i que per als professionals, treballar fora del seu establiment pot donar-los certa limitació, l’equipament de la cuina de Vol és més que suficient per a oferir gastronomia a l’alçada de l’experiència que suposa gaudir d’un local tan innovador.
La xef Carme Picas del càtering El Ginjoler va ser la cap de cerimònies el passat divendres 8 d’agost. Picas, amb més de trenta anys d’experiència als fogons, es va formar a escola i va tenir l’oportunitat de treballar en establiments molt reconeguts fins a especialitzar-se en la restauració de càtering, la qual cosa pot ser un avantatge per a treballar menús en espais com aquest.
El menú es va obrir amb uns aperitius de Cruixents d’arròs de Pals (uns snacks fets amb pasta d’arròs i diferents ingredients com l’anxova); Berenar de verema (coca amb raïm, sardina fumada i ceba, amb els sabors tradicional i molt bona presentació); Coca i llonganissa de Gombrèn (l’anís de la coca contrasta, de manera molt agradable, amb el picant de la llonganissa); i Croquetes de rostit (consistents però amb la beixamel suficient per lligar-les i arrebossades amb farina de Panko que els hi dóna personalitat).
El primer dels entrants, Tomàquets i figues amb recuit, un plat on la cromoteràpia de la tomata, la figa, la remolatxa i els ravenets –juntament amb el formatge fresc– atorga un aspecte molt seductor al plat. En boca, la seva vinagreta –amb vinagre de Chardonnay– dóna el punt a l’associació d’ingredients que en cap moment perden el seu gust individual.
El Carabassó – “Fondue”, amb Terròs de Mas Alba, va ser el segon entrant, amb tot el gust del carabassó i la crema del formatge amb pinyons.
Amb el Wok de verdures i pop es van tancar els primers plats. Les verdures al dente i molt ben fetes, mentre que el pop no estava al punt. La combinació d’elements, diferent.
Com a plat principal, Picas va apostar per l’Espatlleta de conill amb picada de cacau i sípia, un mar i muntanya amb producte base gironí i tocs de fusió.
Els Préssecs i vi de Mas Motlla, van resultar unes postres molt dolces i saboroses. Les maduixes refrescaven el plat. Molt equilibrat.
Ratafia, les segones postres inspirades en el licor de muntanya català que li dóna nom, va conformar una elaboració coral d’una desena dels més de trenta ingredients que s’utilitzen en aquest destil·lat. Tot molt bo, però potser va faltar un sabor conjunt. El resultat és com un taulell de postres, per a anar degustant un per un.
L’experiència gastronòmica, durant la qual els comensals van interpel·lar Picas contínuament sobre els productes i les elaboracions, va ser molt satisfactòria així com les explicacions de l’experimentada i agradable xef.

Idea exportable a altres localitats
Enric Sucarrats, responsable de Vol, Espai Gastronòmic, explica que la idea és estar a Girona al voltant d’un any per a després “volar” a altres ciutats com ara Londres, Madrid, Berlín per a promocionar la cuina gironina. El projecte també es pot exportar a altres destinacions que vulguin adoptar aquest concepte de restaurant promotor de producte i gastronomia locals, per donar-se a conèixer.Vol, Espai Gastronòmic ha abierto sus puertas en la calle Santa Clara de Girona con la intención de ser un establecimiento donde cocineros y productores gerundenses puedan promocionarse con menús gastronómicos de cata. Enric Sucarrats, responsable del proyecto, explica que Vol, Espai Gastronòmic es un escaparate de la gastronomía gerundense.
Los comensales comparten la única mesa de la sala -suspendida sobre el río como una balconada- que está preparada para unas 18 personas y donde los vinos del Empordà juegan en casa.
Aunque para los profesionales trabajar fuera de su establecimiento puede darles cierta limitación, el equipamiento de la cocina de Vol es más que suficiente para ofrecer gastronomía a la altura de la experiencia que supone disfrutar de un local tan innovador.
La chef Carme Picas del catering El Ginjoler fue la cabeza de ceremonias el pasado viernes 8 de agosto. Picas, con más de treinta años de experiencia en los fogones, se formó en la escuela y tuvo la oportunidad de trabajar en establecimientos muy reconocidos hasta especializarse en la restauración de catering, lo que puede ser una ventaja para trabajar menús en espacios como este.
El menú se abrió con unos aperitivos de Crujientes de arroz de Pals (unos snacks hechos con pasta de arroz y diferentes ingredientes como la anchoa); Merienda de vendimia (coca con uvas, sardina ahumada y cebolla, con los sabores tradicionales y muy buena presentación); Coca y salchichón de Gombrèn (el anís de la coca contrasta, de manera muy agradable, con el picante del salchichón); y Croquetas de asado (consistentes pero con la bechamel suficiente para atarlas y rebozadas con harina de Panko que les da personalidad).
El primero de los entrantes, Tomates e higos con recocido, un plato donde la cromoterapia del tomate, el higo, la remolacha y los rabanitos junto con el queso fresco- otorga un aspecto muy seductor en el plato. En boca, su vinagreta -con vinagre de Chardonnay- da el punto a la asociación de ingredientes que en ningún momento pierden su gusto individual.
El Calabacín – “Fondue”, con Terrón de Mas Alba, fue el segundo entrante, con todo el sabor del calabacín y la crema del queso con piñones.
Con el Wok de verduras y pulpo se cerraron los primeros platos. Las verduras al dente y muy bien hechas, mientras que el pulpo no estaba al punto. La combinación de elementos, diferente.
Como plato principal, Picas apostó por la Espalda de conejo con picada de cacao y sepia, un mar y montaña con producto base gerundense y toques de fusión.
Los Melocotones y vino de Mas Moldes, resultaron un postre muy dulce y sabroso. Las fresas refrescaban el plato. Muy equilibrado.
Ratafia, el segundo postre inspirado en el licor de montaña catalán que le da nombre, conformó una elaboración coral de una decena de los más de treinta ingredientes que se utilizan en este destilado. Todo muy bueno, pero quizás faltó un sabor conjunto. El resultado es como un mostrador de postres para ir degustando uno por uno.
La experiencia gastronómica, durante la cual los comensales interpelaron a Picas continuamente sobre los productos y las elaboraciones, fue muy satisfactoria así como las explicaciones de la experimentada y agradable chef.

Idea exportable a otras localidades
Enric Sucarrats, responsable de Vol, Espai Gastronòmic explica que la idea es estar en Girona alrededor de un año para luego “volar” a otras ciudades como Londres, Madrid o Berlín para promocionar la cocina gerundense. El proyecto también se puede exportar a otros destinos que quieran adoptar este concepto de restaurante promotor de producto y gastronomía locales para darse a conocer.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats