Torres presenta el seu primer DO Costers del Segre, PurgatoriTorres presenta su primer DO Costers del Segre, Purgatorio

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El grup català Cellers Torres ha escollit la finca l’Aranyó de les Borges Blanques per elaborar el Purgatori, el seu primer vi DO Costers del Segre, en la subzona Les Garrigues. Torres que, des de fa uns anys, també fa vi a les finques del Pallars, ha optat per aquesta finca de 175 hectàrees per elaborar aquest vi “de producció molt limitada, destinat a l’alta restauració”, segons explicar el grup. Elaborat amb garnatxa, carinyena i syrah, Purgatori ha envellit en la seva totalitat (de 15 a 18 mesos) en bóta de roure francès, esdevenint un vi dens, profund i alhora sedós, amb un taní de delicada trama i una subtil acidesa que li aporten elegància i finor. De color granat fosc, desprèn una aroma intensa de fruites com les móres i els nabius, sobre fines notes fumades i una deliciosa nota de pell de taronja.

La subzona Garrigues de la DO Costers del Segre es caracteritza per ser extremadament àrida, amb un clima típicament continental on la vinya ha de fer front a una difícil adaptació però que acaba oferint uns fruits de gran qualitat. Tot i la duresa d’aquestes condicions –o, més aviat, gràcies a elles– la vinya d’aquesta finca, amb una alçada màxima de 450 metres, és capaç de mostrar el seu màxim potencial. Les varietats típicament mediterrànies han demostrat una excel·lent adaptació al terroir i contribueixen a la singularitat i elegància d’aquest nou vi. La primera anyada, del 2012, es caracteritza per la qualitat de la collita i per ser un any sec amb unes temperatures moderades, fins i tot fresques els primers dies de l’estiu, tot i que a l’agost van ser més elevades. El nom i l’etiqueta, segons expliquen fonts del celler, fan referència a la història de la finca de L’Aranyó, que havia estat propietat dels monjos de Montserrat. El 1770, l’Abadia va fer construir una masia en aquest indret inhòspit i allunyat del monestir, on alguns dels germans llecs treballaven aquestes terres. Era coneguda com la masia dels Desterrats. Aviat van descobrir que era el lloc perfecte per al conreu de la vinya. Segons el director general Miquel Torres Maczassek: “Purgatori ens permet valoritzar aquesta excepcional propietat, que proporciona collites d’altíssima qualitat”.El grupo catalán Bodegas Torres ha elegido la finca Aranyó de Les Borges Blanques para elaborar el Purgatorio, su primer vino DO Costers del Segre, en la subzona Les Garrigues. Torres que, desde hace unos años, también hace vino en las fincas del Pallars, ha optado por esta finca de 175 hectáreas para elaborar este vino “de producción muy limitada, destinado a la alta restauración”, según explicó el grupo. Elaborado con garnacha, cariñena y syrah, Purgatorio ha envejecido en su totalidad (de 15 a 18 meses) en barrica de roble francés, convirtiéndose en un vino denso, profundo y a la vez sedoso, con un tanino de delicada trama y una sutil acidez que le aportan elegancia y finura. De color granate oscuro, desprende un aroma intenso de frutas como las moras y los arándanos, sobre finas notas ahumadas y una deliciosa nota de piel de naranja.

La subzona Garrigues de la DO Costers del Segre se caracteriza por ser extremadamente árida, con un clima típicamente continental donde la viña tiene que hacer frente a una difícil adaptación pero que termina ofreciendo unos frutos de gran calidad. A pesar de la dureza de estas condiciones -o, más bien, gracias a ellas- la viña de esta finca, con una altura máxima de 450 metros, es capaz de mostrar su máximo potencial. Las variedades típicamente mediterráneas han demostrado una excelente adaptación al terreno y contribuyen a la singularidad y elegancia de este nuevo vino. La primera añada, de 2012, se caracteriza por la calidad de la cosecha y por ser un año seco con unas temperaturas moderadas, incluso frescas los primeros días del verano, aunque en agosto fueron más elevadas. El nombre y la etiqueta, según explican fuentes de la bodega, hacen referencia a la historia de la finca de L’Aranyó, que había sido propiedad de los monjes de Montserrat. En 1770, la Abadía hizo construir una casa en este lugar inhóspito y alejado del monasterio, donde algunos de los hermanos legos trabajaban estas tierras. Era conocida como la masía de los Desterrados. Pronto descubrieron que era el lugar perfecto para el cultivo de la vid. Según el director general Miguel Torres Maczassek: “Purgatorio nos permite valorizar esta excepcional propiedad, que proporciona cosechas de altísima calidad”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats