[:ca]La XI edició del Concurs Internacional Itinerant “Tempranillos del Mundo” –celebrat els passats dies 8, 9 i 10 de novembre al Centre Cultural Marcos Valcàrcel d’Ourense– va guardonar amb una Medalla d’Or el vi Celistia Aire 2013 i amb una Medalla d’Argent el vi Bosc Silvestre 2013 del celler Costers del Sió de la DO Costers del Segre.
El concurs, coordinat per la Federació Espanyola d’Associacions d’Enòlegs (FEAE) i l’Associació Gallega d’Enòlegs (AGE) –amb el suport de la Unió Internacional d’Enòlegs i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient–, té com a objectiu potenciar la producció i elaboració de vins de gran qualitat basats en la varietat Ull de llebre (Tempranillo).
En aquesta edició s’han inclòs grans vins de Galícia del Certamen Internacional de vins blancs gallecs. La majoria dels vins presentats a concurs procedien de diferents punts d’Espanya, amb alguna representació d’altres països.
El jurat estava format per un grup de tastadors que durant tres dies van realitzar cinc sessions de tast. Segons van detallar, “es va corroborar el gran nivell dels vins elaborats amb aquesta varietat, mostrant la bona feina feta dels enòlegs en el procés d’elaboració dels vins”.[:es]La XI edición del Concurso Internacional Itinerante “Tempranillos del Mundo” -celebrado los pasados días 8, 9 y 10 de noviembre en el Centro Cultural Marcos Valcárcel de Ourense- galardonó con una Medalla de Oro el vino Celistia Aire 2013 y con una Medalla de Plata el vino Bosque Silvestre 2013 del bodega Costers del Sió de la DO Costers del Segre.
El concurso, coordinado por la Federación Española de Asociaciones de Enólogos (FEAE) y la Asociación Gallega de Enólogos (AGE) -con el apoyo de la Unión Internacional de Enólogos y del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente -, tiene como objetivo potenciar la producción y elaboración de vinos de gran calidad basados en la variedad Tempranillo (Tempranillo).
En esta edición se han incluido grandes vinos de Galicia del Certamen Internacional de vinos blancos gallegos. La mayoría de los vinos presentados a concurso procedían de diferentes puntos de España, con alguna representación de otros países.
El jurado estaba formado por un grupo de catadores que durante tres días realizaron cinco sesiones de cata. Según detallaron, “se corroboró el gran nivel de los vinos elaborados con esta variedad, mostrando el buen trabajo realizado de los enólogos en el proceso de elaboración de los vinos”.[:]