[:ca]Irina Penella i el Manel Ginestà han fet aquest octubre tres anys al capdavant del restaurant Atípic d’Agramunt. Un establiment que es caracteritza per “una cuina de mercat rica en productes de proximitat amb un toc creatiu”, ens diu la Irina.
Aquesta jove parella ha après l’ofici de forma autodidàctica i, des de la plaça del Mercat de la capital de la Ribera del Sió –just davant de l’Espai Guinovart–, ofereixen “un servei proper al client perquè pugui gaudir dels nostres plats i els vins del territori. A la carta només tenim vins de la DO Costers del Segre o catalanes”, explica en Manel.
Entre els plats imprescindibles està l’Ou a baixa temperatura arrebossat amb fècula de patata i fregit –segons el dia, amb bolets o foie–, amb parmentier de patata i sobrassada, amb crema de formatge i oli de tòfona. Fals tomàquet fet amb formatge de cabra i blau i melmelada de gerds sobre dauets de sardina fumada; Tàrtar de tonyina, gerds, mangrana; Caneló de pollastre de corral amb trompetes i cremós de foie; van ser els entrants del menú de tast que vam degustar. Com a peix, vam tastar el Bacallà confitat amb textures de moniato; i com a carn, Garrí desossat i premsat amb textures de poma. A les postres, Pastís de formatge i fruites vermelles amb terrós de galeta i Textures de xocolata.
L’Atípic compta amb un espai de cafeteria que fa d’antesala del menjador i que, els matins d’entre setmana, ofereix esmorzars o vermuts, els migdies de dissabte i diumenge.
La cap de cuina, la Irina, fa tàndem als fogons amb el Josep Cregenzan; mentre que en Manel i la Cristina Delgado porten la sala. El menjador compta amb capacitat per a 44 persones; entre setmana, al migdia, ofereixen un menú de 13,50 euros i els caps de setmana, un de 18 euros.
A les nits, la carta de la casa convida a demanar “platets” per a compartir, a un preu mitjà de 20 o 25 euros, vins a part; així com menú de tast. Si s’encomana, també ofereixen cuina de torró d’Agramunt i xocolata a la pedra.
Esta joven pareja ha aprendido el oficio de forma autodidacta y, desde la plaza del Mercado de la capital de la Ribera del Sió -justo delante del Espacio Guinovart-, ofrecen “un servicio cercano al cliente para que pueda disfrutar de nuestros platos y los vinos del territorio. En la carta sólo tenemos vinos de la DO Costers del Segre o catalanas”, explica Manuel.
Entre los platos imprescindibles está el Huevo a baja temperatura rebozado con fécula de patata y frito -según el día, con setas o foie-, con parmentier de patata y sobrasada, con crema de queso y aceite de trufa. Falso tomate hecho con queso de cabra y azul y mermelada de frambuesa sobre daditos de sardina ahumada; Tartar de atún, frambuesa, granada; Canelón de pollo de corral con trompetas y cremoso de foie; fueron los entrantes del menú de degustación que degustamos. Como pescado, probamos el Bacalao confitado con texturas de boniato; y como carne, Cochinillo deshuesado y prensado con texturas de manzana. En los postres, Tarta de queso y frutas rojas con terroso de galleta y Texturas de chocolate.
El Atípic cuenta con un espacio de cafetería que hace de antesala del comedor y que, las mañanas de entre semana, ofrece desayunos o vermuts, los mediodías de sábado y domingo.
La jefe de cocina, Irina, hace tándem en los fogones con José Cregenzán; mientras que Manuel y Cristina Delgado llevan la sala. El comedor cuenta con capacidad para 44 personas; entre semana, al mediodía, ofrecen un menú de 13,50 euros y los fines de semana, uno de 18 euros.
Por la noche, la carta de la casa invita a pedir “platillos” para compartir, a un precio medio de 20 o 25 euros, vinos aparte; así como menú de degustación. Si se encarga, también ofrecen cocina de turrón de Agramunt y chocolate a la piedra.