Bodegas Costers del Sió preveu un vi ric en color, polifenols i aromaBodegas Costers del Sió prevé un vino rico en color, polifenoles y aroma

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Amb l’entrada de la darrera garnatxa, els cellers Costers del Sió han donat per tancada la verema 2006 aquesta setmana, en que també s’ha collit raim de les varietats merlot, syrah i ull de llebre. L’equip tècnic del celler preveu un any excelent pels seus vins per la qualitat del raïm, amb un gran potencial de color, polifenols i aromes.
D’una banda es pot destacar el bon estat sanitari de les vinyes, que no s’han vist alterades per cap tipus de plaga o problema de fons com la botrytis. I per un altre costat, el departament d’enologia de Bodegas Costers del Sió destaca el punt de maduració que s’ha obtingut. En aquest sentit, i tenint en compte els continus controls que s’han realitzar per determinar el millor punt de verema de cada parcel·la i de cada varietat, s’espera la màxima maduració fenòlica.
La qualitat del raïm, sengons el tècnics de la finca, també s’ha vist afavorida per tasques realitzades a les vinyes durant tot l’any, buscant un equilibri del raïm aclarint una part de la vinya. Aquesta operació d’aclarir es tradueix en una dismunició de producció fins els 3.000 o 4.000 quilograms per hectàrea de mitjana, però d’una excel·lent qualitat.
Tot el raïm que ha entrat al celler ha passat per la taula de selecció, s’ha rebutjat el que no compleix els criteris desitjats i ha restat a l’espera de possibles refredaments per afavorir maceracions prèvies a la fermentació.
D’altra banda, les precipitacions caigudes la passada setmana a la finca (uns 12 o 14 litres per metre quadrat), han retardat uns dies el final de la verema, però es valoren com una factor positiu.Con la entrada de la última garnacha, las bodegas Costers del Sió han dado por cerrada la vendimia 2006 esta semana, en que también se ha cosechado uva de las variedades merlot, syrah y ull de llebre. El equipo técnico de la bodega prevé un año excelente para sus vinos por la calidad de la uva, con un gran potencial de color, polifenoles y aromas.
Por un lado se puede destacar el buen estado sanitario de las viñas, que no se han visto alteradas por ningún tipo de plaga o problema de fondo como la botrytis. Y por otro lado, el departamento de enología de Bodegas Costers del Sió destaca el punto de maduración que se ha obtenido. En este sentido, y teniendo en cuenta los continuos controles que se han realizado para determinar el mejor punto de vendimia de cada parcela y de cada variedad, se espera la máxima maduración fenólica.
La calidad de la uva, según los técnicos de la finca, también se ha visto favorecida por tareas realizadas a las viñas durante todo el año, buscando un equilibrio de la uva aclarando una parte de la viña. Esta operación de aclarar se traduce en una disminución de producción hasta los 3.000 o 4.000 kilogramos por hectárea de media, pero de una excelente calidad.
Toda la uva que ha entrado a la bodega ha pasado por la mesa de selección, se ha rechazado la que no cumple los criterios deseados y ha quedado a la espera de posibles enfriamientos para favorecer maceraciones previas a la fermentación.
Por otro lado, las precipitaciones caídas la pasada semana en la finca (unos 12 o 14 litros por metro cuadrado), han retrasado unos días el final de la vendimia, pero se valoran como una factor positivo.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats