Els bolets, les castanyes o el caqui són alguns dels productes de tardor que trobarem a diferents plats dels menús i carta de tardor de l’hotel NH Pirineos de Lleida. Miguel Martínez és el xef d’aquesta cuina que muta de temporada en temporada adaptant-se als productes del mercat sense renunciar a fusions i plats més estables.
Mentre que a la carta trobem entrants com la graellada de verduretes o la crema de porros amb croqueta de llagostins en “tempura”, el menú de la setmana ens ofereix plats com els canalons de bolets i foie, una especialitat de Martínez on la crema suau de fetge d’ànec lliga una simfonia de rossinyols, trompetes de la mort, ceps…
Entre els plats principals, el filet de vedella amb Porto s’acompanya amb un rissoto de bolets, mentre que la galta de vedella amb crema de patata i tomàquet cherry de la carta repeteix al menú setmanal amb un triple contrast.
La galta ibèrica del menú s’acompanya amb tomàquets al forn i cruixent de pinya, amb contrastos de gust (dolç i salat), textura (melós i cruixent) i color (marrons, vermells, grocs). Un plat més que interessant i, alhora, senzill.
Les postres d’en Miguel són tan pensades i elaborades com un plat principal. Copeta de caqui i nata amb gelat de formatge; bunyols de xocolata líquida refrescats al gust pels gerds liofilitzats i llàgrimes d’or; o el cafè irlandès en textures (crema de llet, gelatina de whisky, escuma de cafè i gelatina d’expresso).
Però per aquesta temporada el postre estrella pot ser la torradeta de Santa Teresa caramelitzada amb crema de vainilla i castanya glasejada. Martínez explica que va incorporar aquest postre al seu receptari particular farà un parell d’anys, després d’unes estades a l’hotel de la cadena a Sant Sebastià. La particularitat d’aquesta torrada consisteix en la utilització de briox en lloc de pa. Una vegada sucat en llet, el passa per la paella i el crema amb soplet.
Mentre que el preu mig de la carta està entre els 30 i 35 euros, més vi; el menú executiu surt a menys de 20 euros amb el cafè inclòs i podem demanar vi en copes.
Mientras que a la carta encontramos entrantes como la parrillada de verduretes o la crema de puerros con croqueta de langostinos en “tempura”, el menú de la semana nos ofrece platos como los canalones de setas y foie, una especialidad de Martínez donde la crema suave de hígado de pato liga una sinfonía de “rossinyols”, trompetas de la muerte, ceps…
Entre los platos principales, el filete de ternera con Oporto se acompaña con un rissoto de setas, mientras que la mejilla de ternera con crema de patata y tomate cherry de la carta repite al menú semanal con un triple contraste.
La mejilla ibérica del menú se acompaña con tomates al horno y crujiente de piña, con contrastes de gusto (dulce y salado), textura (meloso y crujiente) y color (marrones, rojos, amarillos). Un plato más que interesante y, a la vez, sencillo.
Los postres de en Miguel son tan pensados y elaboradas como un plato principal. Copita de caqui y nata con helado de queso; buñuelos de chocolate líquido refrescados al gusto por frambuesas liofilitzadas y lágrimas de oro; o el café irlandés en texturas (crema de leche, gelatina de whisky, espuma de café y gelatina de expreso).
Pero para esta temporada el postre estrella puede ser la tostada de Santa Teresa caramelizada con crema de vainilla y castaña glaseada. Martínez explica que incorporó este postre a su recetario particular hará un par de años, después de unas estancias en el hotel de la cadena en San Sebastián. La particularidad de esta tostada consiste en la utilización de brioche en lugar de pan. Una vez mojado en leche, lo pasa por la sartén y lo quema con soplete.
Mientras que el precio medio de la carta está entre los 30 y 35 euros, más vino; el menú ejecutivo sale a menos de 20 euros con el café incluido y podemos pedir vino en copas.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel