Botifarra DolçaBotifarra Dulce

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La botifarra dolça és un embotit peculiar. La proporció és de 750 grams de sucre per cada quilo de carn, això la converteix en una botifarra per a la gent que li agrada molt el dolç. Malgrat això, el gust salat també hi és present amb uns 20 grams de sal per quilo. També s’hi pot posar una mica de llimona, i derivats del vi, com garnatxa o moscatell, segons el gust que es vulgui donar.

Es pot menjar seca, però es molt més saborosa quan es menja cuita. És un àpat típicament d’hivern, pels components calorífics, tot i que només depèn dels gustos i del paladar de cadascú. La cocció sol ser bullida i no pas fregida, ja que té una pell molt fina que reventa a massa temperatura. Es solen servir acompanyades de torrades caramelitzades.
Existeixen moltíssimes fórmules de coure la botifarra dolça: Cassola de terra, paella, forn o a la brasa. Per coure-les es posen en un recipient, just a no quedar cobertes d’aigua, amb una cullerada de sucre per botifarra, canyella en rama i clovella de llimona. Es deixa fer a foc lent, fins que es torna espessa com un almívar o una mel clara. En aquest moment s’hi tira el pa torrat, es remena una mica i se serveix. El sabor del pa combinat amb la dolçor de la salsa és sorprenent.
D’acompanyament, a més de torrades caramelitzades, a mitja cocció s’hi poden afegir trossos de poma. Si són fetes a la brasa, s’emboliquen amb paper de plata i es couen molt lentament.
La “botifarra” dulce es un embutido peculiar. La proporción es de 750 gramos de azúcar por cada kilo de carne, esto la convierte en una morcilla para la gente que le gusta mucho el dulce. A pesar de esto, el gusto salado también está presente con unos 20 gramos de sal por kilo. También se puede poner un poco de limón, y derivados del vino, como garnacha o moscatel, según el gusto que se quiera dar.

Se puede comer seca, pero es mucho más sabrosa cuando se come cocida. Es una comida típicamente de invierno, por los componentes caloríficos, a pesar de que sólo depende de los gustos y del paladar de cada cual. La cocción suele ser hervida y no frita, puesto que tiene una piel muy fina que revienta a demasiada temperatura. Se suelen servir acompañadas de tostadas caramelizadas.
Existen muchísimas fórmulas de cocer la morcilla dulce: Cazuela de tierra, sartén, horno o a la brasa. Para cocerlas se ponen en un recipiente, justo a no quedar cubiertas de agua, con una cucharada de azúcar por morcilla, canela en rama y piel de limón. Se deja hacer a fuego lento, hasta que se vuelve espesa como un almíbar o una miel clara. En este momento se echa el pan tostado, se remueve un poco y se sirve. El sabor del pan combinado con la dulzura de la salsa es sorprendente.
De acompañamiento, además de tostadas caramelizadas, a media cocción se pueden añadir trozos de manzana. Si son hechos a la brasa, se envuelven con papel de plata y se cuecen muy lentamente.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats