Pepa Aymaní, presidenta de l’Institut Català de la Cuina –impulsor de la candidatura de la Cuina Catalana a Patrimoni de la Humanitat–, va presentar a Lleida el passat dia 3 de setembre, una nova campanya per a incrementar el nombre de restaurants lleidatans adherits al distintiu Cuina Catalana. En l’actualitat, només uns trenta restaurants de Lleida participen en la promoció.
Aymaní va estar acompanyada pel president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano; el president i regidor de Turisme de Lleida-Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa; i el vicepresident, Gerard Sabarich, i director, Jordi Blanch, del Patronat Intercomarcal de Turisme de la Diputació de Lleida.
La presidenta de l’Institut, Pepa Aymamí, va explicar que per tenir més força davant dels inspectors de la Unesco que visitaran Catalunya, i possiblement Lleida “si se’ns convida”, el proper 2014 seria bo que s’incrementessin el nombre de plaques identificatives.
Per aconseguir el distintiu de la marca “Cuina Catalana” els restaurants, cases rurals, comerços de producte o cuina tradicional catalana han de tenir a les seves cartes com a mínim un 40% de plats de Cuina Catalana Tradicional amb receptes contingudes en el Corpus de la Cuina Catalana, que actualment inclou 1.027 plats. Així mateix, per poder disposar d’aquesta placa a l’entrada dels establiments, que tindrà un cost de 60 euros, els establiments, botigues i productors han de prendre el compromís d’utilitzar per a l’elaboració d’aquests plats també un mínim de 40% de productes de l’entorn i de temporada.Pepa Aymaní, presidenta del Instituto Catalán de la Cocina -impulsor de la candidatura de la Cocina Catalana Patrimonio de la Humanidad-, presentó en Lleida el pasado día 3 de septiembre, una nueva campaña para incrementar el número de restaurantes leridanos adheridos al distintivo Cocina Catalana (Cuina Catalana). En la actualidad, sólo unos treinta restaurantes de Lleida participan en la promoción.
Aymaní estuvo acompañada por el presidente de la Federación de Hostelería de Lleida, Juan Antonio Serrano, el presidente y concejal de Turismo de Lleida-Ayuntamiento de Lleida, Félix Larrosa, y el vicepresidente, Gerard Sabarich, y director, Jordi Blanch, del Patronato Intercomarcal de Turismo de la Diputación de Lleida.
La presidenta del Instituto, Pepa Aymamí, explicó que para tener más fuerza ante los inspectores de la Unesco que visitarán Cataluña, y posiblemente Lleida “si se nos invita”, el próximo 2014 sería bueno que incrementaran el número de placas identificativas.
Para conseguir el distintivo de la marca “Cuina Catalana” los restaurantes, casas rurales, comercios de producto o cocina tradicional catalana deben tener en sus cartas como mínimo un 40% de platos de Cocina Catalana Tradicional con recetas contenidas en el Corpus de la Cocina Catalana, que actualmente incluye 1.027 platos. Asimismo, para poder disponer de esta placa a la entrada de los establecimientos, que tendrá un coste de 60 euros, los establecimientos, tiendas y productores deben tomar el compromiso de utilizar para la elaboración de estos platos también un mínimo de 40% de productos del entorno y de temporada.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel