La recerca de nous espais per aconseguir raïm amb més frescor i acidesa ha fet que molts vinyaters, fugint del canvi climàtic, marxin cap a vinyes de més altitud. Tomàs Cusiné i el director general del seu celler del Vilosell (DO Costers del Segre), Xavier Cepero, no han pogut resistir la temptació de provar de fer nous vins i, com a socis, han iniciat una nova aventura a la Serra de Prades, el celler Cara Nord (DO Conca de Barberà). Tal com diu Cepero “les vinyes cultivades en alçada en terres pedregoses, en ambients no contaminants i amb una diversitat biològica intacta, donen lloc a vins originals, de qualitat organolèptica singular”. Cusiné explica que en tractar-se de vins la DO Conca de Barberà, “la vinificació es realitza en un petit celler dintre de l’històric Monestir de Poblet”.
Aquest mes d’agost, Cusiné i Cepero van presentar als mitjans els seus dos primers Cara Nord, amb un maridatge al restaurant Ferreruela de Lleida, que es va completar amb els vins Racons i Finca Comabarra de Tomàs Cusiné.
Amb la verema 2012, Cara Nord ha elaborat un vi Blanc amb macabeu i chardonnay que ha vinificat en dipòsit sobre lies fines. El resultat en boca és de molta fruita blanca i una pinya molt marcada, el punt salí evidencia la mineralitat del terreny. Persistent, voluminós i sedós. El Cara Nord Negre 2012, és fruit d’un cupatge de garnatxa, syrah i garrut, amb una criança de sis mesos en roure francès. El tast: amb la fusta molt suau, golós i agradable.
L’entorn de cara Nord és únic per a descobrir la història, passejar per les muntanyes de Prades i conèixer els seus vins d’alçada únics i singulars en un recorregut de “Muntanyes de Monjos”. Un terme arrelat perquè durant molts segles, aquests terrenys eren propietats dels monjos del Monestir de Poblet, que elaboraven vi de forma tradicional.
El Real Monestir de Santa Maria de Poblet és un monestir del Cister, fundat l’any 1150. Està situat al peu de les muntanyes de Prades i constitueix el conjunt monàstic habitat més gran d’Europa.La búsqueda de nuevos espacios para conseguir uva con más frescura y acidez ha hecho que muchos productores, huyendo del cambio climático, busquen viñedos de más altitud. Tomàs Cusiné y el director general de su bodega de El Vilosell (DO Costers del Segre), Xavier Cepero, no han podido resistir la tentación de intentar hacer nuevos vinos y, como socios, han iniciado una nueva aventura en la Sierra de Prades, la bodega Cara Nord (DO Tarragona). Como dice Cepero ” las viñas cultivadas en altura en tierras pedregosas, en ambientes no contaminantes y con una diversidad biológica intacta, dan lugar a vinos originales, de calidad organoléptica singular “. Cusiné explica que al tratarse de vinos la DO Conca de Barberá, “la vinificación se realiza en una pequeña bodega dentro del histórico Monasterio de Poblet ” .
Este mes de agosto, Cusiné y Cepero presentaron a los medios sus dos primeros Cara Nord, con un maridaje en el restaurante Ferreruela de Lleida, que se completó con los vinos Racons y Finca Comabarra de Tomás Cusiné.
Con la vendimia 2012, Cara Nord ha elaborado un vino Blanco con macabeo y chardonnay que ha vinificado en depósito sobre lías finas. El resultado en boca es de mucha fruta blanca y una piña muy marcada, el punto salino evidencia la mineralidad del terreno. Persistente, voluminoso y sedoso. El Cara Nord Negro 2012 es fruto de un coupage de garnacha, syrah y garrut, con una crianza de seis meses en roble francés. La cata: con la madera muy suave, goloso y agradable .
El entorno de cara Nord es único para descubrir la historia, pasear por las montañas de Prades y conocer sus vinos de altura únicos y singulares en un recorrido de “Montañas de Monjes “.Un término arraigado porque durante muchos siglos estos terrenos eran propiedad de los monjes del Monasterio de Poblet que elaboraban vino de forma tradicional.
El Real Monasterio de Santa María de Poblet es un monasterio del Cister fundado en 1150. Está situado al pie de las montañas de Prades y constituye el conjunto monástico habitado más grande de Europa.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel