Carme Ruscalleda ha tancat un acord de col·laboració amb el celler Juan Alcorta pel qual treballarà juntament amb la seva enòloga, Elena Adell, en un innovador projecte d’investigació organolèptica. Així, les dues dones vinculades amb l’alta gastronomia i al món vitivinícola treballen juntes per a descobrir l’essència de la cuina contemporània unida a la més profunda tradició enològica.
L’objectiu, conjugar l’essència dels seus respectius terrenys per a crear una nova i original experiència sensorial entorn als vins de La Rioja, Alcorta.
L’única dona en el món que ostenta cinc preuades estrelles Michelín ha triat Alcorta per a desenvolupar una nova gamma de productes gourmet, amb els quals pretén donar una nova visió d’una de les tradicions més arrelades de la nostra gastronomia –el vi– i les seves aplicacions en la cuina contemporània
Les sinergies que Ruscalleda té amb l’enòloga del celler, Elena Adell, quant al seu arrelament a la terra, la seva capacitat d’innovació i l’ambició per cuidar fins al més mínim detall, han estat decisives a l’hora de rubricar un acord de gran projecció internacional.
Segons la xef catalana, “afrontem la creació d’uns productes que no existeixen en la gastronomia els quals convida a crear-los és el propi vi, amb l’objectiu de recuperar el valor històric del vi en la cuina”.
Elena Adell, per la seva banda, considera fonamental l’equilibri entre vi i gastronomia “perquè ambdós es vegin en el seu conjunt, i que un es vegi sempre potenciat per l’altre i viceversa”.
Són, en definitiva, dues dones de referència en les seves respectives professions, la unió de les quals potencia la seva sensibilitat individual per a traçar nous camins sense oblidar les seves arrels. Ambdues han crescut en el si de famílies que han fet de la seva relació amb la terra la seva forma de vida, fet que fa que no hagin oblidat les seves arrels, malgrat la seva àmplia experiència internacional.
I des d’aquesta mirada a la seva terra, s’orienten cap a la reflexió avantguardista per a convertir el món local en univers global, perquè tant Ruscalleda, amb el Maresme català, com Adell amb la Rioja, han sabut universalitzar el seu terreny i convertir-lo en un referent sense fronteres.
I si Adell i Ruscalleda comparteixen la seducció per la terra i els seus fruits, el respecte a les geografies i als climes, la recerca de l’essència de les primeres matèries, és igualment cert que els uneix una sensibilitat molt personal, una harmonia, equilibri i subtilesa que impregna totes les seves “obres”, caracteritzades sempre per la seva cura en el detall i la recerca constant de l’excel·lència en els seus respectius treballs. Per totes aquestes raons, el projecte que ambdues han iniciat, ha despertat un gran interès entre els amants de l’alta restauració.
El objetivo, conjugar la esencia de sus respectivos terrenos para crear una nueva y original experiencia sensorial entorno a los vinos de la Rioja, Alcorta.
La única mujer en el mundo que ostenta cinco preciadas estrellas Michelín ha elegido Alcorta para desarrollar una nueva gama de productos gourmet, con los cuales pretende dar una nueva visión de una de las tradiciones más arraigadas de nuestra gastronomía –el vino– y sus aplicaciones en la cocina contemporánea
Las sinergias que Ruscalleda tiene con la enóloga de la bodega, Elena Adell, en cuanto a su arraigo a la tierra, su capacidad de innovación y la ambición para cuidar hasta el más mínimo detalle, han sido decisivas a la hora de rubricar un acuerdo de gran proyección internacional.
Según la chef catalana, “afrontamos la creación de unos productos que no existen en la gastronomía los cuales invita a crearlos es el propio vino, con el objetivo de recuperar el valor histórico del vino en la cocina”.
Elena Adell, por su parte, considera fundamental el equilibrio entre vino y gastronomía “porque ambos se vean en su conjunto, y que uno se vea siempre potenciado por el otro y viceversa”.
Son, en definitiva, dos mujeres de referencia en sus respectivas profesiones, la unión de las cuales potencia su sensibilidad individual para trazar nuevos caminos sin olvidar sus raíces. Ambas han crecido en el seno de familias que han hecho de su relación con la tierra su forma de vida, hecho que hace que no hayan olvidado sus raíces, a pesar de su amplia experiencia internacional.
Y desde esta mirada a su tierra, se orientan hacia la reflexión vanguardista para convertir el mundo local en universo global, porque tanto Ruscalleda, con el Maresme catalán, como Adell con la Rioja, han sabido universalizar su terreno y convertirlo en un referente sin fronteras.
Y si Adell y Ruscalleda comparten la seducción por la tierra y sus frutos, el respeto a las geografías y a los climas, la búsqueda de la esencia de las primeras materias, es igualmente cierto que los une una sensibilidad muy personal, una armonía, equilibrio y sutileza que impregna todas sus “obras”, caracterizadas siempre por su atención en el detalle y la búsqueda constante de la excelencia en sus respectivos trabajos. Por todas estas razones, el proyecto que ambas han iniciado, ha despertado un gran interés entre los amantes del alta restauración.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel