El càtering és un bon exemple de que al mon de la restauració, hi ha espai per a molts oficis i feines més enllà dels establiments amb premis i els menús del dia, es ha dir, dels restaurants, propiament dits.
L’Àgencia Catalana de Turisme, amb motiu de la celebració de Fitur a Madrid, cada any selecciona una Escola d’Hoteleria per organitzar i servir el càtering que dona de menjar a les persones que treballen a l’stand. Es tracta d’oferir un menjar que, per una banda ajudi a portar una llarga jornada laboral de fira i per l’altra faci país mostrant la cuina catalana als foranis que participin en alguna reunió de treball a l’espai català.
Els alumnes i el professorat de l’Escola d’Hoteleria CETT de Barcelona, van ser els responsables del càtering aquest any, i van donar exemple de com fer un menú de feina, equilibrat i representatiu del país. Amb un servei àgil i el que més agraix el comensal, un gran sonriure. El menú: entrants i aperitius amb coca de botifarra, esqueixada de bacallà i fuet amb pa amb tomaquet; pollastre amb prunes; i pa amb xocolata, oli i sal. Bo, representatiu i amb bon servei.
El CETT, no és només una Escola d’Hoteleria i Turisme. Tal i com la mateixa entitat explica, es tracta “d’un centre internacional de formació i transferència de coneixement en hoteleria i turisme adscrit a la Universitat de Barcelona. Que ofereix tots els diferents nivells de formació (formació professional, universitària de grau i postgrau, continua per a professionals en actiu i a mida de les empreses), mitjançant un model formatiu propi”. Tota una referència europea a nivell de formació tranversal de persones en un mateix àmbit professional.
La Agencia Catalana de Turismo, con motivo de la celebración de Fitur en Madrid, cada año selecciona una Escuela de Hostelería para organizar y servir el catering que da de comer a las personas que trabajan en el stand. Se trata de ofrecer una comida que, por un lado ayude a llevar una larga jornada laboral de feria y por el otro haga país mostrando la cocina catalana a los foráneos que participen en alguna reunión de trabajo en el espacio catalán.
Los alumnos y el profesorado de la Escuela de Hostelería CETT de Barcelona, fueron los responsables del catering este año, y dieron ejemplo de cómo hacer un menú de trabajo, equilibrado y representativo del país. Con un servicio ágil y lo que más agradece el comensal, un gran sonrisa. El menú: entrantes y aperitivos con torta de butifarra, esqueixada de bacalao y fuet con pan con tomate; pollo con ciruelas, y pan con chocolate, aceite y sal. Bueno, representativo y con buen servicio.
El CETT, no es sólo una Escuela de Hostelería y Turismo. Tal y como la misma entidad explica, se trata de “un centro internacional de formación y transferencia de conocimiento en hotelería y turismo adscrito a la Universidad de Barcelona. Que ofrece todos los diferentes niveles de formación (formación profesional, universitaria de grado y postgrado, continúa para profesionales en activo ya medida de las empresas), mediante un modelo formativo propio “. Toda una referencia europea a nivel de formación transversal de personas en un mismo ámbito profesional.
Sopar d’Ortiz i Gimena de producte local amb recepta asiàtica
Amb els xefs de l’Antic Forn de Cervera i L’Espurna de Lleida Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, i Jesús Gimena de L’Espurna