Sense sortir del poble de Malans, caminem fins al Weingut Fromm on som rebuts pel propietari Georg Fromm, quarta generació del celler. En Georg ens ensenya la finca del celler, on també hi viuen les famílies dels diferents germans. Fromm, que també fa vi a Nova Zelanda, més enllà del cultiu ecològic aposta per la biodinàmica. Una filosofia que cada vegada té més recorregut, i podríem dir que té tres pilars fonamentals: una agricultura respectuosa amb el medi ambient; el seguiment del calendari pagès tradicional segons llunes, marees…; i la cura i promoció dels ecosistemes paral·lels i beneficiosos per la vinya amb la premissa que quanta més biodiversitat hi hagi a la vinya, més riquesa s’emportarà el vi. Després de visitar les instal·lacions, en Georg ens guia en un tast de catorze dels seus vins. Obrim el tast amb un Chardonnay 2011 i el tancarem amb un La Strada Riesling Spätlese Reserva 1997 i un Riesling Sylvaner 2013 (seran els únics vins blancs de la degustació). Tot i que el celler Fromm també elabora Gewüztraminer, Pinot Gris o Merlot, la resta dels onze vins del tast van ser Pinot Noir. Aixi vam conèixer el jove Village 2013 i els Selfi Wingert 2013, 2012, 2011 i 2008 amb dotze mesos de fusta i una evolució espectacular on la climatologia i els anys de guarda defineixen vins molt diferents. Amb criançes de 14 mesos de fusta: els Fidler Wingert 2013 i 2012; Spielmann Wingert 2013; els Schöpfi Wingert 2013 i 2012 i el neozelandès Wheeler & Fromm 2011. Un festival pels sentits que lluny d’adormir-se amb tantes referències s’anaven excitant a la cerca de nous matisos. Després de tres dies de DWCC en Montreux i dos de ruta pels cellers de la Suïssa alemanya, la darrera nit a Maienfeld la vam tancar amb un agradable sopar a Scholoss Brandis, un restaurant tradicional gestionat per la família Hermann, ubicat a la torre defensiva d’un castell del segle XIII.
Sin salir del pueblo de Malans, caminamos hasta el Weingut Fromm donde nos recibe el propietario Georg Fromm, cuarta generación de la bodega. Georg nos enseña la finca de la bodega, donde también viven las familias de los diferentes hermanos. Fromm, que también produce vino en Nueva Zelanda, más allá del cultivo ecológico apuesta por la biodinámica. Una filosofía que cada vez tiene más recorrido, y podríamos decir que tiene tres pilares fundamentales: una agricultura respetuosa con el medio ambiente; el seguimiento del calendario campesino tradicional según lunas, mareas …; y el cuidado y promoción de los ecosistemas paralelos y beneficiosos para la viña con la premisa de que cuanta más biodiversidad haya en la vid, más riqueza se llevará el vino. Tras visitar las instalaciones, Georg nos guía en una cata de catorce de sus vinos. Abrimos la cata con un Chardonnay 2011 y la cerramos con un La Strada Riesling Spätlese Reserva 1997 y un Riesling Sylvaner 2013 (serán los únicos vinos blancos de la degustación). Aunque la bodega Fromm también elabora Gewüztraminer, Pinot Gris o Merlot, el resto de los once vinos de la cata fueron Pinot Noir. Así conocimos el joven Village 2013 y los self Wingert 2013, 2012, 2011 y 2008 con doce meses de madera y una evolución espectacular donde la climatología y los años de guarda definen vinos muy diferentes. Con crianzas de 14 meses de madera: los Fidler Wingert 2013 y 2012; Spielmann Wingert 2013; los Schopf Wingert 2013 y 2012 y el neozelandés Wheeler&Fromm 2011. Un festival para los sentidos que lejos de dormirse con tantas referencias iban excitando la búsqueda de nuevos matices. Después de tres días de DWCC en Montreux y dos de ruta por las bodegas de la Suiza alemana, la última noche en Maienfeld la cerramos con una agradable cena en Schloss Brandis, un restaurante tradicional gestionado por la familia Hermann, ubicado en la torre defensiva de un castillo del siglo XIII.
El Xup Xup Solidari recapta 10.000 euros per la fundació Arrels Sant Ignasi
200 persones es van reunir a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida en la quinzena edició d’aquesta acció benèficaLa quinzena edició del Xup Xup Solidari,