Durant una setmana Santiago de Compostel·la serà la principal referència gastronòmica d’Europa amb la presència dels grans cuiners del panorama culinari actual al Fòrum Gastronòmic Santiago’08. Les cuines de l’Atlàntic, que tindrà lloc entre el 16 i el 20 de febrer de 2008 al Palau de Congressos i Exposicions de Santiago, congregarà experts com Ferran Adrià, Vitor Sobral, Paul Cunningham, Seiji Yamamoto, Stephane Buyens, Koldo Miranda, Jordi Roca, René Redzepi o els membres del Grup Nove, entre d’altres. Entre tots sumen més de trenta de les conegudes estrelles Michelin.
El congrès, que s’ha celebrat en cinc ocasions a Catalunya (Vic i Girona) es farà per primera vegada a Santiago de Compostel·la en la seva sisena edició amb la cuina atlàntica com a fons.
Els organitzadors han avançat que el 95% de l’espai firal ja està comercialitzat i van agrair el suport de tots els patrocinadors que faran possible l’esdeveniment. Els cuiners estan representats per Marcelo Teixidor –com a president del Grup Nove, compost pels cuiners gallecs més innovadors de l’actualitat– el qual va destacar l’oportunitat que representa per a Galícia la celebració d’un esdeveniment de referència com el Fòrum, convertint Santiago en un escenari únic per a veure els millors cuiners del món en viu i en directe i va assenyalar la forma extraordinària de promocionar Galícia, la seva cuina i els seus productes en tot el món. L’acte va continuar amb les intervencions del Regidor de Cultura i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Santiago, Néstor Rego, la Conselleira de Pesca, Carmen Gallego i el Conselleiro de Mitjà Rural, Alfredo Suárez Canal. La presentació es va tancar amb la intervenció de l’Alcalde de Santiago, Xosé A . Sánchez Bugallo. A més, durant la presentació es va projectar el vídeo promocional. En total van ser més de 300 els convidats presents a l’acte, entre aquests el President i el Vicepresident de la Diputació de La Corunya, el Rector de la Universitat de Santiago, el Director Xeneral de Turisme de la Xunta, els gerents del Consorci de Santiago i de Turgalicia, el director de la Fundació Caixa Galícia i els presidents de la Cambra de comerç de Santiago i de la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria de Galícia. Amb un programa per a tots els gustos, durant una setmana el Fòrum acollirà diferents propostes i iniciatives sota el denominador comú de les cuines de l’Atlàntic, eix vertebrador del Congrés. Una de les característiques que diferencia al Fòrum són les seves sessions de cuina en directe en les quals es degusten les creacions que realitzen els professionals amb l’objectiu de permetre l’assistent d’aprofundir en la utilització de productes i en l’aprenentatge de tècniques.
El Fòrum Cap de setmana permetrà que, durant el dissabte i el diumenge, el públic apassionat de la cuina gaudeixi d’una programació dissenyada especialment per a ells amb ponències, sessions de degustació i tastos de productes amb el rigor i contingut que caracteritza al Fòrum. També els més petits hi podran participar de forma activa; a l’Aula de Cuina podran iniciar-se en el món de la cuina de forma amena i divertida amb tallers d’alt nivell pedagògic. Igualment, el Fòrum acollirà el cap de setmana espectacles culinaris, degustacions de vins atlàntics, tallers participatius i concursos –com el primer concurs de pulpeiras en el qual un total de 20 pulpeiras cuinaran en directe i mostraran els seus secrets culinaris, en un intent per assolir el premi a la millor elaboració de pop. Per la seva banda, les millors empreses del sector enogastronòmic presentaran una selecció dels seus productes tant en l’espai firal com en les sessions per reservades per a ells.
A més, l’espai firal inclou un Ateneu, amb tastos i degustacions; i l’InnoFòrum, un aparador de noves iniciatives en el qual se celebrarà una nova edició dels Premis InnoFòrum que premiaran els productes més innovadors del mercat. Un espai pioner en el Fòrum és el destinat a Les cuines del Camí, en el qual els cuiners més representatius del Camí de Santiago, dividits en 8 etapes gastronòmiques, oferiran els seus millors productes cuinats.
El congreso, que se ha celebrado en cinco ocasiones en Cataluña (Vic y Girona) se hará por primera vez en Santiago de Compostela en su sexta edición con la cocina atlántica como fondo.
Los organizadores han avanzado que el 95% del espacio ferial ya está comercializado y agradecieron el apoyo de todos los patrocinadores que harán posible el acontecimiento. Los cocineros están representados por Marcelo Tejedor –como presidente del Grupo Nove, compuesto por los cocineros gallegos más innovadores de la actualidad– el cual destacó la oportunidad que representa para Galicia la celebración de un acontecimiento de referencia como el Foro, convirtiendo Santiago en un escenario único para ver los mejores cocineros del mundo en vivo y en directo y señaló la forma extraordinaria de promocionar Galicia, su cocina y sus productos en todo el mundo. El acto continuó con las intervenciones del Regidor de Cultura y Teniente de Alcalde del Ayuntamiento de Santiago, Néstor Riego, la Conselleira de Pesca, Carmen Gallego y el Conselleiro de Medio Rural, Alfredo Suárez Canal. La presentación se cerró con la intervención del Alcalde de Santiago, Xosé A . Sánchez Bugallo. Además, durante la presentación se proyectó el vídeo promocional. En total fueron más de 300 los invitados presentes al acto, entre estos el Presidente y el Vicepresidente de la Diputación coruñesa, el Rector de la Universidad de Santiago, el Director Xeneral de Turismo de la Xunta, los gerentes del Consorcio de Santiago y de Turgalicia, el director de la Fundación Caja Galicia y los presidentes de la Cámara de comercio de Santiago y de la Confederación de Empresarios de Hostelería de Galicia. Con un programa para todos los gustos, durante una semana el Foro acogerá diferentes propuestas e iniciativas bajo el denominador común de las cocinas del Atlántico, eje vertebrador del Congreso. Una de las características que diferencia al Foro son sus sesiones de cocina en directo en las cuales se degustan las creaciones que realizan los profesionales con el objetivo de permitir el asistente de profundizar en la utilización de productos y en el aprendizaje de técnicas.
El Foro Fin de Semana permitirá que, durante el sábado y el domingo, el público apasionado de la cocina disfrute de una programación diseñada especialmente para ellos con ponencias, sesiones de degustación y catas de productos con el rigor y contenido que caracteriza al Foro. También los más pequeños podrán participar de forma activa; en el aula de Cocina podrán iniciarse en el mundo de la cocina de forma amena y divertida con talleres de alto nivel pedagógico. Igualmente, el Foro acogerá el fin de semana espectáculos culinarios, degustaciones de vinos atlánticos, talleres participativos y concursos –como el primer concurso de pulpeiras en el cual un total de 20 pulpeiras cocinarán en directo y mostrarán sus secretos culinarios, en un intento para lograr el premio a la mejor elaboración de pulpo. Por su parte, las mejores empresas del sector enogastronómico presentarán una selección de sus productos tanto en el espacio ferial como en las sesiones por reservadas para ellos.
Además, el espacio ferial incluye un Ateneo, con catas y degustaciones; y el InnoFòrum, un escaparate de nuevas iniciativas en el cual se celebrará una nueva edición de los Premios InnoFòrum que premiarán los productos más innovadores del mercado. Un espacio pionero en el Foro es lo destinado a Las cocinas del Camino, en el cual los cocineros más representativos del Camino de Santiago, divididos en 8 etapas gastronómicas, ofrecerán sus mejores productos cocinados.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel