El restaurant L’Espurna guanya una edició de rècord de la Ruta de la Tapa de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

b231026 ESPURNA Guanyadora VII Ruta tapa San MIguel - Brasa d'Or (2n) Glass Go (3r) XECS ©deFoto
La Brasa d’Or s’ha classificat en segona posició i Glass Go s’ha adjudicat el premi de la tapa del públic del certamen organitzat per Cervezas San Miguel i la Federació d’Hostaleria.
La ruta gastronòmica, emmarcada en la campanya Ciutats Magnífiques de Magna de San Miguel, ha servit un total de 35.000 tapes, una mitjana de 600 per cadascun dels 58 establiments participants, i ha generat un impacte econòmic de 260.000 euros.

El restaurant L’Espurna, amb el xef Jesús Gimena al capdavant, s’ha endut el Premi del Jurat a la Millor Tapa de la VII edició de la Ruta de la Tapa de Lleida, emmarcada en la campanya Ciutats Magnífiques de Magna de Cervezas San Miguel. El jurat del certamen, organitzat per la Federació d’Hostaleria de Lleida i Cervezas San Miguel, ha considerat que aquesta tapa, un mantou fregit farcit de cap-i-pota amb pols de sobrassada de Mallorca i salsa de fulles de pebrot, ha merescut els 1.000 euros del primer premi i la possibilitat de presentar-la a Madrid Fusión, el primer congrés global de gastronomia.

Mantou fregit farcit de cap-i-pota de L’Espurna.
Mantou fregit farcit de cap-i-pota amb pols de sobrassada de Mallorca i salsa de fulles de pebrot.

El segon premi, també valorat pel jurat i dotat amb 500 euros, i la tapa més votada pel públic, amb la mateixa dotació econòmica, han anat a parar a les tapes Butipop, de La Brasa d’Or, i Pigpear, de Glass Go, respectivament.

Un total de 58 establiments hostalers de la ciutat de Lleida, una quinzena més que l’any passat, s’han sumat a la Ruta de la Tapa, que forma part de la campanya Ciutats Magnífiques. Impulsada per Magna de Cervezas San Miguel, aquesta iniciativa vol animar aquelles persones autèntiques i inquietes a redescobrir la seva ciutat, coneixent, vivint i gaudint dels petits llocs, racons i plans que els envolten i fan gran cada dia. La VII Ruta de la Tapa de San Miguel ha tingut lloc a la capital del Segrià del 21 de setembre al 15 d’octubre.

Impacte econòmic en l’hostaleria de la ciutat

En aquesta VII edició de la Ruta de la Tapa de Magna de Cervezas San Miguel, els 58 establiments lleidatans han generat un impacte econòmic de 260.000 euros, un increment considerable respecte dels 107.800 euros de 2022, i han servit un total de 35.000 tapes, una mitjana de 600 tapes per establiment, també molt per damunt de les xifres d’anys anteriors.

Així doncs, aquesta nova edició de la Ruta de la Tapa s’ha saldat amb un gran èxit de participació, i és que els ciutadans de Lleida han tornat a respondre de manera massiva envers la crida a participar en aquesta festa gastronòmica. Un cop més, San Miguel ha volgut estar a prop dels hostalers en el desplegament conjunt amb la Federació d’Hostaleria de Lleida d’aquesta ruta, en què any rere any la implicació i qualitat de les tapes esdevé superior.

La VII Ruta de la Tapa de Lleida ha estat organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de PIMEComerç Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i Cervezas San Miguel.

Sobre Cervezas San Miguel

Cerveses San Miguel porta més de 133 anys anant sempre un pas endavant en la creació d’experiències cerveseres. Aquesta inquietud, que forma part de la nostra essència, ens porta sempre a buscar nous reptes i avala el nostre compromís amb l’excel·lència. La nostra família de cerveses està formada per sis gammes amb interpretacions creatives dels grans estils cervesers: la gamma Especial, la gamma 0,0, Magna, les Especialitats –Selecta i Yakima– i les cerveses de barril Tap Station.

El nostre inconformisme i passió per la cervesa s’han vist reconeguts als diferents certàmens arreu del món. El 2022 vam sumar 77 guardons al Concours International de Lió, Monde Selection, London Beer Competition, Frankfurt International Trophy, Superior Taste Awards, World Beer Challenge, World Beer Awards, Ecobirra, International Beer Challenge i International Beer Festival.

Fem cervesa per a aquelles persones que s’atreveixen a ampliar horitzons, que busquen noves idees, nous gustos, nous sabors i noves experiències per gaudir d’una vida més rica i viure-la apassionadament.

Sobre Mahou San Miguel

Companyia familiar, líder de begudes al nostre país i 100% espanyola. Disposa de 10 centres d’elaboració de cervesa –vuit a Espanya i dos als Estats Units–, quatre fonts d’aigua i un equip de quasi 4.000 professionals. Produeix més del 70% de la cervesa espanyola que es consumeix fora de les nostres fronteres i és present a més de 70 països.

Compta amb més de 130 anys d’història que comencen amb el naixement de Mahou el 1890. El 2000 Mahou adquireix San Miguel, el 2004 la marca canària Reina, el 2007 Cervesas Alhambra i el 2011 diversifica el seu negoci incorporant Solán de Cabras. Des del 2019, és sòcia majoritària de les cerveseres artesanes nord-americanes Founders Brewing i Avery Brewing. Posseeix un ampli portafoli de cerveses nacionals, on destaquen Mahou Cinc Estrelles, San Miguel Especial i Alhambra Reserva 1925, i de cerveses internacionals. Compta amb productes innovadors i creadors de categoria com San Miguel 0,0, San Miguel ECO o Mahou Barrica; marques d’aigua mineral natural, com la icònica Solán de Cabras, i s’ha introduït al segment cider amb La Prohibida. També ha estat pionera del sector al llançar el seu ecommerce: Botiga Mahou San Miguel.

Amb el focus en les persones i en contribuir al progrés econòmic i social del nostre país, és una companyia solidària que canalitza la seva acció social a través de la Fundació Mahou San Miguel, creada el 2013.

Foto ©deFoto / San Miguel

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats