#CONFITATS AMB... TOMÀS CUSINÉ

Finca Barqueres el primer monovarietal de Carinyena de la DO Costers del Segre

Quasi la totalitat dels cellers del territori faciliten el subministrament del producte fins al consumidor

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

#CONFIITATS: Tomas Cusiné presenta el monovarietal de carinyena Finca Barqueres 2016

Tomàs Cusiné (Grup Castell del Remei), ens presenta en aquest vídeo breument el vi Finca Barqueres 2016 , un dels monovarietals de finca del celler del Vilosell que porta el seu nom, i que sempre ha reconegut com el seu “projecte més personal”. Amb el Finca Barqueres 2016, Tomàs Cusiné consolida la recuperació al celler de la carinyena. Un procés que es va iniciar el 2003 amb la primera plantació de les 1,3 hectàrees d’aquesta varietat a la Finca Barqueres. Tot seguit, amb l’anyada 2016, el bodeguer va decidir fer el primer monovarietal d’aquest vi de la DO Costers del Segre. Un ví que després de passar gairebé tot el 2017 en bóta de roure francès, va acabar d’embellir en ampolla fins que va sortir al mercat a finals del 2018.

 

El Finca Barqueres és un exemple de com les varietats mediterrànies manifesten una major frescor en territoris amb clima més continental com és la DO Costers del Segre, i concretament, en aquest cas, a la part alta de la subzona Garrigues.

 

Un vi que tal com va publicar el recentment desaparegut enòleg i escriptor, Àngel García Petit a Cupatges “val realment els 23 euros que costa”. Esperem a veure què ens ofereix l’anyada 2017…

 

CARINYENA, SAMSÓ, MAZUELO, CARIÑENA, CARIGNAN…
Curiosament, l’etiqueta del vi Finca Barqueres 2016 anomena la varietat amb el terme francès “carignan”. D’una banda, i pensant en el mercat de l’exportació el terme francòfon és el més conegut i reconegut. Però, la curiositat de l’ús d’aquest terme és que fins fa poc, a Espanya, es limitava el seu ús d’aquest terme només per a la DO Cariñena (Aragó). Una limitació que s’ha superat després de demostrar la utilització històrica del terme “carinyena”, també en Catalunya. La varietat carinyena o samsó, en castellà “cariñena”; també és coneguda a la Rioja com “mazuelo”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats