Formació específica d’anglès de l’equip català de Sommeliers per al Campionat d’Espanya

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

240411-sommeliers01

L’ACS ofereix la formació i assessorament d’Andrew Ashurst, Carlos Aymerich, Josep Pelegrín i Ferran Vila

Membres de l’equip català que anirà al Campionat d’Espanya de Sommeliers van participar ahir dijous, 11 d’abril, en una sessió preparatòria d’anglès amb el sommelier i professor Andrew Ashurst de Wine Aspects. L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) posa a disposició dels cinc finalistes catalans la formació i l’assessorament de professionals especialitzats com és el cas d’Ashurst.

Entre els formadors i assessors amb què compta l’equip català hi ha professionals de reconegut prestigi estatal i internacional com Carles Aymerich, Millor Sommelier d’Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món el 2010; Josep Pelegrín, docent i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015, i Millor Sommelier d’Espanya 2016; i Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d’Espanya 2022. Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024; Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia; Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent; Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023; i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022; configuren l’equip català que participarà al Campionat d’Espanya de Sommeliers que organitza la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers els dies 24 i 25 d’abril a IFEMA el marc del Saló de Gourmets, amb què patrocina Protos i Terra del Sabor.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès va acollir aquesta formació d´anglès amb diferents proves, pròpies d’aquest campionat com redactar una nota de tast; comentar oralment un tast; la decantació d’un vi; un examen tipus test; recomanació i presa de comanda de begudes d’una taula de clients; i corregir una carta de vins amb errors.

Segons explica Josep Pelegrín, “sobretot donem un cop de mà sobre els temes relacionats amb les proves de la final”. L’expert sommelier destaca que “a l’hora del tast és important no deixar cap paràmetre”. Així “donem indicacions o consells sobre els maridatges, la mecànica de la decantació, l’actitud, la posada en escena… En definitiva, posem al vostre servei la nostra experiència com a finalistes”, puntualitza Pelegrín.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Xerrada “Com ha anat la Verema”

Les instal·lacions de les Caves Blancher van acollir el dia 16 de gener a la tarda una xerrada organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs i el