Gabi Lucas s’enfronta al seu repte més gran a Belgrad, representant els sommeliers espanyols

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El proper 15 de novembre, a Belgrad, capital de Sèrbia, Gabi Lucas s’enfronta a un dels reptes més importants de la seva carrera com a sommelier. No és un desconegut a l’àmbit del vi; la seva carrera ha estat marcada per premis i èxits, entre els quals destaquen ser Campió del Ruinart Challenge 2019 i Millor Sommelier d’Espanya el 2021. Des d’aleshores, la seva vida ha fet un gir de 180 graus, portant-lo a representar-nos a la Final ASI Millor Sommelier d’Europa, Àfrica i Orient Mitjà 2024. En aquesta entrevista exclusiva, ens comparteix detalls de la seva trajectòria, preparació i passió indestructible pel vi. Gabi Lucas parla del vi amb una passió desbordant, però no és una passió desmesurada. Per ell, el vi és la seva vida. “Sempre he pensat que, en realitat, la competició és amb mi mateix”, confessa. «Estimo tant el vi que em sento com ell, millorant amb el pas del temps, guanyant maduresa, guanyant vida». Aquesta és potser l’essència del seu camí professional: una evolució constant, un desig imparable de millorar. La seva és una vida que es reinventa constantment buscant l’excel·lència, una característica que també el defineix com a persona.

Nascut a Palma de Mallorca, Gabi Lucas no sembla un home disposat a imposar límits a la seva passió. “Potser la meva naturalesa illenca em porta a dins un explorador que ha escollit com a navili una ampolla», diu amb un somriure. Aquest esperit viatger l’ha dut a explorar els vins i cultures vinícoles més diversos del món, convertint-lo en un expert que, sense perdre de vista les seves arrels, s’ha obert al món. La seva coronació com a Millor Sommelier d’Espanya el 2021 al concurs organitzat per la UAES, va ser un abans i un després. «Des d?aquell moment, la gent t?escolta», afirma amb humilitat. Aquest títol, avalat per l’Associació Internacional de Sommeliers (ASI), és un segell de prestigi i respecte al sector, obrint-li portes i consolidant la seva veu al món del vi. Tot i això, Gabi no es conforma. Des de llavors, ha continuat la seva formació sense descans, buscant millorar a cada àrea.

Preparació per al repte de la seva vida

La preparació d’en Gabi per a la final a Belgrad ha estat exhaustiva. Fa gairebé dos anys que m’he preparat, amb un mínim de tres hores d’estudi cada dia”, ens explica. Ha estudiat a fons cada país, els raïms, les regions de producció, els rius, les muntanyes i fins i tot les particularitats menys conegudes de les seves begudes. No deixa res a l’atzar. A més, ha cuidat el cos i la ment, mantenint una dieta equilibrada i evitant el consum d’alcohol, a la recerca d’un equilibri que li permeti rendir al màxim.

Gabi troba un plaer especial a l’hora de competir a l’escenari. «L’escenari és on surt la màgia, on es giren les cartes i la gent veu la teva transformació, aquest alter ego que has estat preparant», explica. Aquesta capacitat de lliurament i de metamorfosi és la que captiva la seva audiència i el converteix en un veritable artista del vi. Per a Gabi, la comparació amb altres competidors europeus és inevitable, i admet que a Espanya encara falta suport estructurat per als sommeliers que competeixen en aquestes grans lligues. “Només és gairebé impossible”, comenta, encara que agraeix haver comptat amb mentors que el van guiar al seu entrenament. A diferència d’altres països on aquestes preparacions són organitzades i finançades, a Espanya Gabi ha hagut de trobar els seus propis recursos i suport, demostrant un compromís i sacrifici extraordinaris.

Un somni que va més enllà del títol

Quan li preguntem què espera d’aquest campionat, Gabi té una resposta clara: “Gaudir, aprendre i conèixer nous companys i companyes”. Però el seu objectiu va més enllà dels resultats personals. Desitja inspirar joves sommeliers espanyols, mostrar que és possible estar entre els millors del món i, algun dia, veure un sommelier espanyol al capdamunt del podi. Per a Gabi Lucas, el proper 15 de novembre serà un dia de celebració i de lluita, una oportunitat de demostrar que el vi no coneix fronteres, i que un sommelier espanyol pot brillar a l’escenari internacional. Aquest home apassionat, humil i valent no només representa Espanya; representa l’esperit del vi, la dedicació i l’amor que neixen de copa, camp i somni que no coneix límits.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Xerrada “Com ha anat la Verema”

Les instal·lacions de les Caves Blancher van acollir el dia 16 de gener a la tarda una xerrada organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs i el