El programa del Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra del 20 al 23 de febrer de 2011 a l’Auditori Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona, està elaborat entorn a tres eixos temàtics principals. El primer d’ells, la gastronomia sostenible, ja va ser un dels motors de la passada edició; enguany s’afegeixen dos més de gran interès: la vinculació de cuina i salut i Economia i empresa. Tots tres han estat l’eix vertebrador del programa.
El Fòrum Gastronòmic, punt de trobada de pagesos i cuiners, continua apostant per la construcció d’una gastronomia de valors; l’apropament entre cuiners i productors responsables és un objectiu prioritari ja que el Fòrum segueix mantenint el seu compromís històric amb uns i altres, en pro d’una gastronomia sostenible. En el futur, la cuina, com l’agricultura, cal que siguin sostenibles.
Pel que fa a la relació entre cuina i salut serà, inevitablement, un tema d’ampli abast. La salut ha esdevingut element central de preocupació a la societat que vivim; és per aquest motiu que són necessàries reflexions, noves eines, nous plantejaments, que apropin la cuina professional a les noves sensibilitats.
Així mateix, la crisi ha sacsejat fortament, en els dos darrers anys, tots els sectors de la gastronomia: restauradors, hotelers, viticultors, artesans, pagesos n’han patit els seus efectes devastadors. Al Fòrum es parlarà de com afrontar les dificultats de les empreses en temps de crisi, la redefinició de l’oferta, la política de preus, els nous formats de negoci, etc. Tots aquests i altres temes s’abordaran en el programa del FòrumEmpresa, la nova marca programàtica del Fòrum.
Per primera vegada en la història dels congressos gastronòmics, l’entrada al Fòrum inclou també les sessions dels grans cuiners que es realitzaran a l’Auditori; així, aquestes sessions no tindran cap cost addicional per als assistents.
Una altra novetat és l’Aula Activa, un espai experimental i interactiu en el que els assistents tindran el privilegi de cuinar amb el mestre. Amb una capacitat per a 20 persones, aquestes exclusives sessions requeriran inscripció prèvia.
El Foro Gastronómico, punto de encuentro de agricultores y cocineros, continúa apostando por la construcción de una gastronomía de valores, el acercamiento entre cocineros y productores responsables es un objetivo prioritario ya que el Foro sigue manteniendo su compromiso histórico con unos y otros , en pro de una gastronomía sostenible. En el futuro, la cocina, como la agricultura, es necesario que sean sostenibles.
En cuanto a la relación entre cocina y salud será, inevitablemente, un tema de amplio alcance. La salud se ha convertido en elemento central de preocupación en la sociedad que vivimos, es por ello que son necesarias reflexiones, nuevas herramientas, nuevos planteamientos, que acerquen la cocina profesional a las nuevas sensibilidades.
Asimismo, la crisis ha sacudido fuertemente, en los dos últimos años, todos los sectores de la gastronomía: restauradores, hoteleros, viticultores, artesanos, campesinos han sufrido sus efectos devastadores. En el Foro se hablará de cómo afrontar las dificultades de las empresas en tiempos de crisis, la redefinición de la oferta, la política de precios, los nuevos formatos de negocio, etc. Todos estos y otros temas se abordarán en el programa del FòrumEmpresa, la nueva marca programática del Foro.
Por primera vez en la historia de los congresos gastronómicos, la entrada en el Foro incluye también las sesiones de los grandes cocineros que se realizarán en el Auditorio, así, estas sesiones no tendrán ningún coste adicional para los asistentes.
Otra novedad es el Aula Activa, un espacio experimental e interactivo en el que los asistentes tendrán el privilegio de cocinar con el maestro. Con una capacidad para 20 personas, estas exclusivas sesiones requerirán inscripción previa.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel