[:ca]Isabel Sitjes Montagut, primera millor Jove Cuinera del premi Àngel Moncusí[:es]Isabel Sitjes Montagut, primera mejor Joven Cocinera del premio Àngel Moncusí[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IsabelSitjes

[:ca]La pastissera de l’Antic Forn de Cervera guanya la 30a edició amb l’ànec com a ingredient

La pastissera Isabel Sitjes Montagut, es va convertir aquest dilluns en la primera dona que guanyava el Joves Cuiners Àngel Moncusí que reconeix el millor xef lleidatà de menys de 30 anys. Sitjes va seduir el jurat, tant per les postres com pel plat salat amb ànec en tempura. Aquesta era la 30a edició.

“Seqüència de l’ànec”, com a plat principal i “la poma del meu tros”, de postres, van ser les elaboracions que li van donar el premi. “Quan han anunciat que l’ànec era l’ingredient principal sorpresa, tenia clar com treballar-lo. Tot i que és un producte que no he tocat molt, durant el cap de setmana ‘entrenant’ pel concurs vaig practicar i tenia molt clara la peça. I vaig decidir que, tant si em tocava porc com ànec, el marcaria a la planxa i el faria en tempura”, explicava Sitjes al saber-se guanyadora.

“I també tenia clar el guarniment que faria al plat. Tant per qualsevol mena de carn com per peix blau o blanc”, especificava la pastissera, deixant clar que s’havia preparat a consciència per participar i guanyar.

Preguntada sobre si l’exigència tècnica de la rebosteria l’ha beneficiat, la jove diu que “la pastisseria és ciència exacta, no pots fallar. Però, els meus companys eren cuiners de salat, i pensava que en aquest concurs comptaria més el salat que dolç. Tot i això, estar tranquil·la i la confiança en mi mateixa m’ha ajudat molt”. “Del Joves Cuiners esperem que ens aporti més clients, que això sempre va bé, i ser més coneguts a Lleida”, confiava la guanyadora. “Som més coneguts a fora”, puntualitzava. Així mateix, Isabel Sitjes va voler afegir: “Sobretot voldria dir a les dones que podem concursar i podem guanyar”.

L’Antic Forn de Cervera obre els migdies de dimecres a dissabte. Les nits de dijous ofereix plats a la barra; i elabora uns menús de degustació per sopar els divendres i dissabte. “Tot tema asiàtic català, i tanquem els diumenges i dilluns, perquè també tenim família i ens agrada gaudir…”, sentència la Isabel.

Sitjes va ser estudiant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR), i el seu primer lloc de treball va ser a la pastisseria Sucre i Disseny d’Alcarràs, amb Josep Ramon Cases, professor de l’escola lleidatana i president de l’Associació ALL Cuiners. “Per mi (Josep Ramon Cases) és com un segon pare. Tot el que sé m’ho ha ensenyat ell, és un mestre”, deia la jove pastissera encara emocionada pel premi. 

     Isabel també va ser aprenent de l’exEl Bulli i autor del millor croissant de l’Estat, Abraham Balaguer, a Girona. Tot seguit va entrar a la cuina del restaurant El Celler de Can Roca, d’on va haver de  marxar per una lesió als genolls.

Va ser llavors quan el xef Sergi Ortiz la va “reclutar” per treballar a l’Antic Forn de Cervera, un restaurant de filosofia km 0 i segell Slow Food que elabora i serveix gastronomia asiàtica amb producte local. 

E. Àlvarez i J. Salvador, els altres dos joves premiats

El segon premi d’aquesta edició del Joves Cuiners va ser per l’Ezequiel Álvarez Barroso de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, amb la presentació de “Caneló d’ànec amb ceps i peres” i “Bunyol de vent farcit de poma”. D’altra banda, el guardó corresponent al millor treball de cuina va ser pel Josep Salvador Miret del restaurant Ferreruela de Lleida.

El jurat estava integrat pel Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, Arnau Muñío, xef del restaurant Direkte Boqueria i millor cuiner català 2018, Albert Pujols, xef executiu del grup Hermanos Torres i Àngel Esteve guanyador del Joves Cuiners 2018. El jurat tècnic de cuina van ser els veterans: Joan Fernández del restaurant El Celleret del Segre i Salvador Alarí del restaurant Petit Català.[:es]La pastelera del Antic Forn de Cervera gana la 30ª edición con el pato como ingrediente.

La pastelera Isabel Sitjes Montagut, se convirtió este lunes en la primera mujer que ganaba el Jóvenes Cocineros Àngel Moncusí que reconoce al mejor chef leridano de menos de 30 años. Sitjes sedujo al jurado, tanto en los postres como en el plato salado con pato en tempura. Esta era la 30ª edición.

“Secuencia del pato”, como plato principal y “la manzana de mi huerto”, de postre, fueron las elaboraciones que le dieron el premio. “Cuando han anunciado que el pato era el ingrediente principal sorpresa, tenía claro cómo trabajarlo. Aunque es un producto que no he tocado mucho, durante el fin de semana ‘entrenando’ para el concurso practiqué y tenía muy clara la pieza. Y decidí que, tanto si me tocaba cerdo como pato, lo marcaría a la plancha y lo haría en tempura “, explicaba Sitjes al saberse ganadora.” Y también tenía clara la guarnición que haría en el plato. Tanto para cualquier tipo de carne como para pescado azul o blanco “, especificaba la pastelera, dejando claro que se había preparado a conciencia para participar y ganar.

Preguntada sobre si la exigencia técnica de la repostería la ha beneficiado, la joven dice que “la pastelería es ciencia exacta, no puedes fallar. Pero, mis compañeros eran cocineros de salado, y pensaba que en este concurso contaría más lo salado que dulce. Sin embargo, estar tranquila y la confianza en mí misma me ha ayudado mucho”. “Del Jóvenes Cocineros esperamos que nos aporte más clientes, que eso siempre va bien, y ser más conocidos en Lleida”, confiaba la ganadora. “Somos más conocidos fuera”, puntualizaba.

Asimismo, Isabel Sitjes quiso añadir: “Sobre todo quisiera decir a las mujeres que podemos concursar y podemos ganar”. El Antic Forn de Cervera abre los mediodías de miércoles a sábado. Las noches del jueves ofrece platos en la barra; y elabora unos menús de degustación para cenar los viernes y sábado. “Todo tema asiático catalán, y cerramos los domingos y lunes, porque también tenemos familia y nos gusta disfrutar …”, sentencia Isabel. Sitjes fue estudiante de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida (ESCHOTUR), y su primer puesto de trabajo fue en la pastelería Sucre i Disseny de Alcarràs, con Josep Ramon Casas, profesor de la escuela leridana y presidente de la Asociación ALL Cuiners. “Para mí (Josep Ramon Casas) es como un segundo padre. Todo lo que sé me lo ha enseñado él, es un maestro”, decía la joven pastelera todavía emocionada por el premio.

Isabel también fue aprendiz del ex El Bulli y autor del mejor croissant del Estado, Abraham Balaguer, en Girona. A continuación entró en la cocina del restaurante El Celler de Can Roca, de donde tuvo que irse por una lesión en las rodillas. Fue entonces cuando el chef Sergi Ortiz la “reclutó” para trabajar en el Antic Forn de Cervera, un restaurante de filosofía km 0 y sello Slow Food que elabora y sirve gastronomía asiática con producto local.

E. Álvarez y J. Salvador, los otros dos jóvenes premiados

El segundo premio de esta edición del Jóvenes Cocineros fue para Ezequiel Álvarez Barroso de la Escuela de Hostelería y Turismo de Girona, con la presentación de “Canelón de pato con setas y peras” y “Buñuelo de viento relleno de manzana”. Por otra parte, el galardón correspondiente al mejor trabajo de cocina fue para José Salvador Miret del restaurante Ferreruela de Lleida. El jurado estaba integrado por Josep Sucarrats, director de la revista Cocina, Arnau Muñío, chef del restaurante Direkte Boqueria y mejor cocinero catalán 2018, Albert Pujols, chef ejecutivo del grupo Hermanos Torres y Ángel Esteve ganador del Jóvenes Cocineros 2018. El jurado técnico de cocina fueron los veteranos: Juan Fernández del restaurante El Celleret del Segre y Salvador Alarí del restaurante Petit català.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats