La Bootcamp ASI forma en Sevilla cinquanta sommeiers de tot el món

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

BootcampASI_23_web

Experts internacionals del sector del vi es donen cita a la capital andalusa per a aquesta formació intensiva d’elit del 22 al 25 de setembre

L’Associació de la Submilleria Internacional (ASI) i la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommelers (UAES) organitzen a Sevilla el seu Bootcamp 2024 per a Europa, Àfrica i Orient Mitjà entre els dies 22 i 25 de setembre. L’organització professional formarà de manera intensiva durant tres dies cinquanta sommeliers procedents de tot el món amb un programa educatiu d’elit impartit per formadors i experts internacionals del sector del vi.

El vicepresident de l’ASI per a Europa, el sommelier polonès Piotr Kamecki, destaca que “la celebració d’aquesta Bootcamp a Sevilla és una oportunitat perquè la sommeleria espanyola es mostri al món del vi. I des de l’ASI felicitem la UAES per l’organització de l’esdeveniment que ha hagut de seleccionar una quinzena de voluntaris dels vuitanta que s’han presentat per col·laborar amb la bootcamp”.

Per la seva banda, Rafael Bellido, president de la UAES, posa l’èmfasi en “la importància d’aquesta trobada professional que es realitza a Europa cada tres anys i que, per rotació de països, pot trigar vint o trenta anys a tornar a Espanya. Mai no s’han reunit en tants sommeliers de prestigi internacional al nostre país”. Polònia, Quito i Kuala Lumpur, han estat les anteriors seus de la Bootcamp ASI “tot i que a les anteriors edicions es tractava d’una formació de dos dies, que en aquesta ocasió s’ha ampliat a tres”, puntualitza Bellido.

Com està afectant el canvi climàtic als vins al món; o l’agricultura regenerativa per mantenir la qualitat i la sostenibilitat dels sòls seran alguns dels grans temes que abordarà la bootcamp sevillana de la mà d’experts com Peter Sisseck de Pingus o Jean-Pierre Durand de Château Patache d’Aux.

El compromís del sector de la sumilleria amb el consum responsable, com afrontar amb garanties un tast a cegues; els vins de la moderna Espanya vitivinícola; o els factors de qualitat de vins de diferents punts del món com Portugal o Moldàvia seran alguns dels eixos de les nombroses masterclass que se succeiran en aquests tres dies de formació.

Entre els formadors d’aquesta trobada hi ha Sören Polonius, codirector de Formació i Avaluació de l’Associació Internacional de la Submilleria (ASI) i codirector de Contingut de la Bootcamp Sevilla 2024; Marc Almert, ASI “Gold Excellence”, Millor Sommelier del Món 2019 i codirector de Contingut de la Bootcamp Sevilla 2024; i Raimonds Tomsons, Millor Sommelier del Món 2023. Així com les Master of Wine, Heidi Makinen i Almudena Alberca, i el Master Sommelier Isa Bal. El comunicacdor Mariano Braga; l’enòleg Peter Sisseck; i Pailine Vicard del ‘think tank’ Areni Global.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats

Xerrada “Com ha anat la Verema”

Les instal·lacions de les Caves Blancher van acollir el dia 16 de gener a la tarda una xerrada organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs i el