Proposen un vi diferent per cada artista i estil aquest dissabte 6 de juliol
Lagravera Fest 2024, prevista pel dissabte dia 6 de juliol al vespre, ha presentat avui dilluns, dia 3 de juliol, la seva proposta de gaudir del vi a través de maridatges musicals. Així, durant l’esmorzar de presentació, Olga Zoet ha interpretat un parell de cançons del seu ‘pop íntim’ que s’han maridat amb Ónra Blanc Lagravera, un vi biodinàmic elaborat amb raïm de les varietats garnatxa blanca i sauvignon blanc de diferents parcel·les de la Serra Llarga.
“Buscant la millor harmonia entre vi i música”, han explicat els organitzadors, “hi haurà cinc vins diferents recomanats per tastar, segons l’artista que soni”. El Lagravera Natural Blanc serà el vi per gaudir de la música Indie Pop de la cantant barcelonina Núria Duran. Per encetar la nit, es destaparà el vi Cíclic Negre mentre es gaudeix de la música rock indie del grup Pan. Passada la mitjanit, la banda de Cervera Lasta Sanco aportarà la seva música de sonoritat fresca i amb personalitat que fusiona diversos ritmes africans i llatins, combinats amb la música electrònica. Un mestissatge que maridarà amb el vi Lagravera Natural Vi Clar. Finalment, la DJ Eli Kapowski actuarà de matinada amb la seva música funky amb tocs de música house i electrònica. Uns sons dels quals el públic podrà gaudir degustant l’Ónra Negre del celler Lagravera. El festival tancarà les portes a les 4 de la matinada.
Pilar Salillas, directora general de Lagravera ha destacat que en aquesta edició “obrirem nous punts de servei de vi i gastronomia per intentar eliminar les cues i millorar l’experiència”. L’acte ha comptat amb la participació de l’Alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia Guillamon, la regidora Maria Rosa Gracia Mas, el conseller Comarcal del Segrià, Alvaro Boqué Miarnau, el director de l’Institut d’Estudis ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, Andreu Vàzquez, i la gerent de la Ruta del Vi de Lleida, Núria Balagué.
Horaris i entrades
El festival de música, vi i gastronomia entre vinyes de Lagravera Fest obrirà les portes a les 18 hores oferint una oferta gastronòmica local variada i de qualitat. De la mà de nou productors locals, es maridaran diferents plats amb vins del celler Lagravera, sempre amb música de fons. L’entrada al III Lagravera Fest és gratuïta pels menors d’edat, sempre acompanyats d’un adult. Els majors d’edat poden triar entre una entrada general, per 25 euros (amb copa serigrafiada i la consumició d’un vi Ónra Blanc o Negre), i una entrada general més un abonament pel maridatge musical amb cinc vins per 40 euros. Les entrades ja es poden adquirir a: https://shop.lagravera.com/collections/tarjetas-de-regalo
Increment de productors locals
Pel que fa als productors locals presents al festival, la xifra s’ha incrementat i en total seran nou. Cal Quitèria, que oferirà taules dels seus formatges; Cal Sargaire, amb hamburgueses i steak tartar; Pla Oví, que aportaran carn de xai de pastura a la brasa i l’empresa Prunus, que oferirà bols de fruita i pastissets de cireres i nabius. També es comptarà amb la marca local Anècdota Rural, que portaran pa amb xocolata, oli i sal i hi haurà a més tapes vegetarianes de temporada de La Cistella de l’Imma d’Algerri. Altres productors de proximitat que hi assistiran són Blauver Espirulina, amb creps dolces i salades; Lo Pernil de Ponent, presents amb plats de pernil i fuet; i finalment, Jarana Gourmet que oferirà diferents tipus de croquetes.
Aposta pel públlic familiar
Lagravera Fest aposta decididament pel públic familiar en aquesta tercera edició. Per aquest motiu, a l’entrada gratuïta pels menors se sumarà un espectacle i taller de circ de la companyia de Castellserà Improvisto’s Krusty Show. A més, hi haurà un Glitter Bar de maquillatge fantasia per a tothom de la mà de Make Up by Niyas. Una edició, doncs, en què s’espera que el públic familiar ompli la Finca de Vinya Núria a Algerri, on se celebra Lagravera Fest, i on es comptarà amb dues barres de vins organitzades per evitar les cues al màxim. El festival se celebrà en un entorn natural únic, enmig de les vinyes biodinàmiques d’aquest celler.