Juan Marco (xef) i Carme Riera (sala) són dos joves restauradors que el restaurant El Bulli va unir professionalment a finals de segle i que, en iniciar-se el nou mil·lenni van decidir endegar una etapa –personal i empresarial– en parella a Bellpuig, vila natal de la Carme. Així doncs van obrir el restaurant l’Amagatall (Av Catalunya, 73), tot un cau per als amants de la cuina creativa i divertida.
Marco, nascut a Alacant, va viure l’ofici a diferents cuines abans de l’Escola Arnadi Mey Hoffman.
La Carme va estudiar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Els dos creuen que l’Amagatall no és un lloc on menjar simplement, per això el menú del dia va derivar en una fòrmula de tast.
En l’actualitat, tant el menú diari com el menú degustació, són dos aparadors d’una carta variada, recreada i acurada en la recopilació de productes i plats amb diferents gustos, presentacions i tècniques.
Una petita estona a la cuina amb ell i constatem que en Juan, és un cuiner molt tècnic. Sifons, textures, talls, marinats… tot té cabuda a la còmoda cuina que en Juan i la Carmen han habilitat al seu restaurant, l’Amagatall de Bellpuig.
Els menús s’obren sempre amb uns petits entreteniments. Tot seguit, si optem pel de degustació, assaborirem els aperitius amb coca de pop encebat amb allioli suau; la croqueta de pollastre i mozzarela; l’escuma de tomata amb bacallà i oliva negra; i la broqueta de sardina marinada i gerd.
Com a plats principals: rulos d’escalivada amb sardines marinades, escuma tèbia de patata amb pop a la galega; amanida dolça de terrina de foie, turbot amb bolets i oli de xoriç ibèric, garrí amb escalònies i milfulls de figues i pinyons.
Per les postres, un exòtic mel i mató amb gelat de mango i cireres; i un milfulls de crema de xocolata calenta.
Tot per 45 euros, un ménú econòmic en aquest tipus de elaboracions.
A més, per 25 euros i amb la mateixa relació qualitat preu, podem optar pel menú diari que després dels entreteniments inicials contempla un entrant a escollir entre dos; dos tastets de peix i carn; i una de les dues postres del menú de tast.
Marco, nacido en Alicante, vivió el oficio en diferentes cocinas antes de la Escuela Arnadi Mey Hoffman.
Carme estudió en la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida. Los dos creen que L’Amagatall no es un lugar donde comer simplemente, por eso el menú del día derivó en una fórmula de cata.
En la actualidad, tanto el menú diario como el menú degustación, son dos escaparates de una carta variada, recreada y cuidadosa en la recopilación de productos y platos con diferentes gustos, presentaciones y técnicas.
Un pequeño rato en la cocina con él y constatamos que Juan, es un cocinero muy técnico. Sifones, texturas, cortes, marinados… todo tiene cabida a la cómoda cocina que en Juan y Carmen han habilitado a su restaurante, L’Amagatall de Bellpuig.
Los menús se abren siempre con unos pequeños entretenimientos. A continuación, si optamos por el de degustación, saborearemos los aperitivos con coca de pulpo cebado con allioli suave; la croqueta de pollo y mozzarela; la espuma de tomate con bacalao y oliva negra; y la brocheta de sardina marinada y frambuesa.
Como platos principales: rulos de escalibada con sardinas marinadas, espuma tibia de patata con pulpo a la galega; ensalada dulce de tarrina de foie, rodaballo con setas y aceite de chorizo ibérico, lechón con chalotas y milhojas de higos y piñones.
Para los postres, un exótico miel y requesón con helado de mango y cerezas; y un milhojas de crema de chocolate caliente.
Todo por 45 euros, un menú económico en este tipo de elaboraciones.
Además, por 25 euros y con la misma relación calidad precio, podemos optar por el menú diario que después de los entretenimientos iniciales contempla un entrante a escoger entre dos; dos catas de pescado y carne; y una de los dos postres del menú de cata.
Sopar d’Ortiz i Gimena de producte local amb recepta asiàtica
Amb els xefs de l’Antic Forn de Cervera i L’Espurna de Lleida Sergi Ortiz, xef de l’Antic Forn de Cervera, i Jesús Gimena de L’Espurna