[:ca]L’Atrevit de Fondarella, originals tapes d’autor d’Eduard Carulla[:es]L’Atrevit de Fondarella, originales tapas de autor de Eduard Carulla[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160702L'Atrevit 1

[:ca]El jove cuiner de Miralcamp obre el seu propi gastrobar al Pla d’Urgell

N’Eduard Carulla Zamora (Miralcamp, 1987) és un jove cuiner inquiet i molt valent. Ara fa uns mesos que ha decidit tornar al Pla d’Urgell obrint el gastrobar L’Atrevit al terme de Fondarella, a l’entrada de Mollerussa per la carretera vella.

El nom del local ja ens avança el caràcter agosarat d’aquest prometedor professional dels fogons i les tapes creatives…

Tot i que no descarta introduir més endavant alguna fórmula de menú o plat del dia pels migdies feiners, l’Eduard és valent i la seva proposta de dinars i sopars se centra en tapes i racions per compartir a un preu mitjà de 25 a 30 euros per persona, segons els vins. Des de les 9 hores, Carulla també ofereix esmorzars de forquilla.

En el cas dels grups, l’ampli espai del menjador facilita les celebracions familiars i d’amics, “també oferim un menú de tapes, a un preu tancat de 30 euros”; explica el jove cuiner. “Amb aquesta proposta servim vuit tapes de la nostra carta amb tres postres per a compartir cada quatre persones. Però, per 35 euros, també es pot fer un menú de menys tapes i un segon plat per persona tipus espatlla de cabrit o entrecot”, afegeix.

L’Eduard és jove però ja té una interessant trajectòria que li ha animat a establir-se pel seu compte. Mentre cursa els seus estudis de cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Carulla va tenir l’oportunitat de fer pràctiques al restaurant japonès Zuma de Londres amb el xef Rainer Becker. “A part de cuinar per reconeguts personatges com el pilot de Fórmula 1 Lewis Hamilton, l’actriu Uma Thurman o el lluitador Dwayne Johnson conegut com The Rock; en aquest establiment vaig descobrir la cuina oriental i creativa”, explica Eduard.

Durant aquells anys d’aprenentatge, també, va aprofitar els estius per conèixer durant tres temporades l’Hotel Restaurant Can Boix de Peramola amb el xef Joan Pallarès. “En aquell temps, el meu cosí Jordi Pallars –ara xef i propietari de l’Aima– treballava a Peramola i em va facilitar les pràctiques en aquest restaurant”, recorda. Finalitzada l’escola, cap al 2008, l’Eduard va iniciar un periple professional que es va iniciar en un hostal braseria de Tivissa i el va portar fins a una nova temporada de dos anys a Can Boix; per finalitzar en diferents establiments de Ponts com El Ventureta, Cal Valls i L’Apagallums.

“Ara, volia tornar cap al Pla d’Urgell i hem trobat aquest local a Fondarella, a l’entrada de Mollerussa, amb molt bona distribució, i suficient aparcament”, relata entusiasmat l’Eduard Carulla que confessa que el que més li agradaria professionalment seria “veure entrar per la porta de casa meva al Daviz Muñoz (Diverxo), tot un referent per mi”.

“M’agrada treballar el producte per no fer el de tota la vida”

“M’agrada treballar molt el producte per no fer el de tota la vida. Donar el meu toc personal a plats tradicionals”, explica l’Eduard Carulla a l’hora de definir la seva cuina. Després d’un aperitiu de Pebrots del Padró amb sal negra, iniciem la degustació amb un Pil-pil de fredolics amb espardenyes i tòfona, una tapa molt original amb bona associació de productes.

El Pop a la brasa amb parmentier de patata fumada i maonesa de pebre vermell, arriba a la taula sota campana i el servei és molt efectista. Les Patates braves de la casa amb allioli de mel, mojo picón i sal vikinga es fan interessants i imprescindibles pels amants d’aquest plat tan recurrent. L’Steak tàrtar, servit en cornet de pasta wanton i gelat de mostassa, ens resulta una de les tapes més cridaneres pel que fa a la presentació i resultat gustatiu.

El Caneló de cua de bou; i el Tataki de tonyina salvatge, crema de préssec i salsa de soja amb sèsam són altres de les especialitats que tastem.I tanquem els plats principals amb “Chuletón” marinat amb la nostra “chimichurri”.

A l’hora de les postres, Copa de mató de cabra amb nous i cruixent de mel; Bombes de xocolata amb crema de mango i textura de coco; Coulant de panses i Armanyac, amb gelat de crema de licor i terra d’avellanes; l’estrella de la casa, Milfulls de galeta amb salsa de cireres confitades; i el Mojito, crema de llima i menta, gelat de sucre moreno i aire de rom.

Per un altre dia, ens queden per degustar i conèixer especialitats com la Coca de brandada de bacallà amb foie i poma; Croquetes de confit d’ànec i foie; Steaks de verdures amb tempura i romesco; Caragols a la llauna; Arròs de llamàntol; Cruixent de garrí amb mango i olives negres; o la Cassola de tros de Miralcamp que la mare de l’Eduard fa els caps de setmana.

L’equip de l’Eduard a L’Atrevit el completen la seva companya a la sala, Priscila Núñez; la seva germana, Lorena Carulla Zamora, com a responsable de les postres; i el cambrer Guillermo Elias.

[:es]El joven cocinero de Miralcamp abre su propio gastrobar en el Pla d’Urgell

Eduard Carulla Zamora (Miralcamp, 1987) es un joven cocinero inquieto y muy valiente. Hace unos meses decidió volver al Pla d’Urgell abriendo el gastrobar L’Atrevit en el término de Fondarella, a la entrada de Mollerussa por la carretera vieja.

El nombre del local ya nos avanza el carácter atrevido de este prometedor profesional de los fogones y las tapas creativas …

Aunque no descarta introducir más adelante alguna fórmula de menú o plato del día para los mediodías laborables, Eduard es valiente y su propuesta de comidas y cenas se centra en tapas y raciones para compartir a un precio medio de 25 a 30 euros por persona, según los vinos. Desde las 9 horas, Carulla también ofrece desayunos de tenedor.

En el caso de los grupos, el amplio espacio del comedor facilita las celebraciones familiares y de amigos, “también ofrecemos un menú de tapas, a un precio cerrado de 30 euros”; explica el joven cocinero. “Con esta propuesta servimos ocho tapas de nuestra carta con tres postres para compartir cada cuatro personas. Pero, por 35 euros, también se puede hacer un menú de menos tapas y un segundo plato por persona tipo espalda de cabrito o entrecot “, añade.

Eduard es joven pero ya tiene una interesante trayectoria que le ha animado a establecerse por su cuenta. Mientras cursaba sus estudios de cocina en la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, Carulla tuvo la oportunidad de hacer prácticas en el restaurante japonés Zuma de Londres con el chef Rainer Becker. “Aparte de cocinar para reconocidos personajes como el piloto de Fórmula 1 Lewis Hamilton, la actriz Uma Thurman o el luchador Dwayne Johnson conocido como The Rock; en este establecimiento descubrí la cocina oriental y creativa”, explica Eduard.

Durante aquellos años de aprendizaje, también aprovechó los veranos para conocer durante tres temporadas el Hotel Restaurante Can Boix de Peramola con el chef Joan Pallarès. “En aquel tiempo, mi primo Jordi Pallars -ahora chef y propietario del Aima- trabajaba en Peramola y me facilitó las prácticas en este restaurante”, recuerda. Finalizada la escuela, hacia el 2008, Eduard inició un periplo profesional que se inició en un hostal asador de Tivissa y lo llevó hasta una nueva temporada de dos años en Can Boix; para finalizar en diferentes establecimientos de Ponts como El Ventureta, Cal Valls y El Apagavelas.

“Ahora, quería volver hacia el Pla d’Urgell y hemos encontrado este local en Fondarella, a la entrada de Mollerussa, con muy buena distribución, y suficiente aparcamiento”, relata entusiasmado Eduard Carulla que confiesa que lo que más le gustaría profesionalmente sería “ver entrar por la puerta de mi casa al Daviz Muñoz (Diverxo), todo un referente para mí”.

“Me gusta trabajar el producto para no hacer lo de toda la vida”

“Me gusta trabajar mucho el producto para no hacer lo de toda la vida. Dar mi toque personal a platos tradicionales”, explica Eduard Carulla a la hora de definir su cocina. Después de un aperitivo de Pimientos del Padrón con sal negra, iniciamos la degustación con un Pil-pil de negrillas con espardeñas y trufa, una tapa muy original con buena asociación de productos.

El Pulpo a la brasa con parmentier de patata ahumada y mayonesa de pimentón, llega a la mesa bajo campana y el servicio es muy efectista. Las Patatas bravas de la casa con alioli de miel, mojo picón y sal vikinga se hacen interesantes e imprescindibles para los amantes de este plato tan recurrente. El Steak tartar, servido en cornete de pasta wanton y helado de mostaza, nos resulta una de las tapas más llamativas en cuanto a la presentación y resultado gustativo.

El Canelón de rabo de buey; y el Tataki de atún salvaje, crema de melocotón y salsa de soja con sésamo son otras de las especialidades que probamos.I Y cerramos los platos principales con “Chuletón” marinado con nuestra “chimichurri”.

A la hora de los postres, Copa de requesón de cabra con nueces y crujiente de miel; Bombas de chocolate con crema de mango y textura de coco; Coulant de pasas y Armanyac, con helado de crema de licor y tierra de avellanas; la estrella de la casa, Milhojas de galleta con salsa de cerezas confitadas; y el Mojito, crema de limón y menta, helado de azúcar moreno y aire de ron.

Para otro día, nos quedan para degustar y conocer especialidades como la Coca de brandada de bacalao con foie y manzana; Croquetas de confit de pato y foie; Steaks de verduras con tempura y romesco; Caracoles a la llauna; Arroz de bogavante; Crujiente de cochinillo con mango y aceitunas negras; o la Cazuela de tros de Miralcamp que la madre de Eduard hace los fines de semana.

El equipo de Eduard a L’Atrevit lo completan su compañera en la sala, Priscila Núñez; su hermana, Lorena Carulla Zamora, como responsable de los postres; y el camarero Guillermo Elias.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats