Castell del Remei collirà aquest any la primera verema, iniciada la setmana passada, de les noves vinyes de Garnatxa, Chardonnay i Cabernet Sauvignon plantades fa tres anys. Aquestes vinyes, segons expliquen els responsables del celler “mostren un bon desenvolupament i amb un rendiment baix esperem assolir els estàndards de qualitat que exigim a tot el nostre raïm”
“Esperem una verema d’excel·lent qualitat endarrerida, això sí, pels freds primaverals i amb rendiments inferiors que la passada campanya, per sobre de 800.000 kg, permetent-nos elaborar segons les necessitats actuals del celler”, afegeixen.
La verema al Castell del Remei arriba, doncs, una mica endarrerida; l’hivern es va caracteritzar per precipitacions elevades de neu i pluja, garantint suficients reserves hídriques al sòl per la vinya. Un abril sec i moderadament càlid va permetre una bona brotada sense risc de mildius primerencs. Els mesos de maig i juny freds i moderadament plujosos van fer endarrerir la floració i provocaren en algunes varietats el “millerandage”, fenomen que consisteix en una reducció del rendiment i una millora de la qualitat. Un juliol càlid i un agost amb contrastos tèrmics importants han permès una maduració òptima.
Les condicions ambientals de la primavera amb força humitat i del juliol extremament càlid han desencadenat malalties fúngiques, mildiu i oïdi, que han estat controlades satisfactòriament amb productes naturals, coure i sofre.
“Esperamos una vendimia de excelente calidad atrasada, eso sí, por los fríos primaverales y con rendimientos inferiores que la pasada campaña, por encima de 800.000 kg, permitiéndonos elaborar según las necesidades actuales de la bodega”, añaden.
La vendimia en el Castell de Remei llega, pues, un poco atrasada; el invierno se caracterizó por precipitaciones elevadas de nieve y lluvia, garantizando suficientes reservas hídricas al suelo por la viña. Un abril seco y moderadamente cálido permitió una buena brotada sin riesgo de mildiu tempranos. Los meses de mayo y junio fríos y moderadamente lluviosos hicieron atrasar la floración y provocaron en algunas variedades el “millerandage”, fenómeno que consiste en una reducción del rendimiento y una mejora de la calidad. Un julio cálido y un agosto con contrastes térmicos importantes han permitido una maduración óptima.
Las condiciones ambientales de la primavera con bastante humedad y del julio extremamente cálido han desencadenado enfermedades fúngicas, mildiu y oídio, que han sido controladas satisfactoriamente con productos naturales, cobre y azufre.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel