[:ca]Pere Castells:“Cal aprofitar ciència i tecnologia per fer productes diferents marca Catalunya” [:es]Pere Castells:“Hay que aprovechar ciencia y tecnología para hacer productos diferentes marca Catalunya” [:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Taula01comopomona

[:ca]III Congrés Català de la Cuina a Lleida

Una acta recollirà les idees de les Terres de Lleida sortides del Congrés per avançar cap a una estratègia conjunta sobre gastronomia i cuina

“Catalunya ha liderat una revolució culinària mundial on ciència i tecnologia han tingut un paper crucial i, en aquest sentit, cal aprofitar aquesta capacitat innovadora per fer productes i processos diferents i exportar aparells sota el paraigua de cuina catalana”, així ho ha manifestat en Pere Castells, president del Science and Cooking World Congress Barcelona, aquest matí en el transcurs de la 2a jornada del III Congrés Català de la Cuina celebrada a Lleida. Castells ha incidit en què Catalunya té un paper capdavanter en la gastronomia mundial i cal aprofitar el concepte de cuina catalana i cuina innovació per avançar-se al que passa a la resta del món.
Per la seva part, Jordi Graell, director de la comissió de Lleida del III Congrés Català de la Cuina, ha explicat que les conclusions de la jornada d’avui sobre “cuina i aliments: tecnologia, salut i formació” i de la celebrada el passat 16 d’octubre, que va tractar sobre “Cuina i Gastronomia: producte i turisme”; es recolliran en un document que es posarà en comú en una sessió plenària del III Congrés Català de la Cuina; un acte on cada comissió territorial exposarà les idees sorgides de tots els esdeveniments celebrats i que seran la base per avançar cap a una estratègia nacional sobre la gastronomia i la cuina catalana amb la mirada posada en l’horitzó 2025. Graell, que és el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL, ha declarat que cal aprofitar que la marca cuina catalana és potent perquè empresaris, universitats i escoles d’hoteleria la millorin, ja que és un referent mundial.
D’altra banda, la dietista i nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador; ha aprofitat la jornada per presentar les accions que el Departament de Salut està fent per garantir que es menja de forma saludable en l’entorn de la restauració col·lectiva (restaurants, menjadors escolars, hospitalaris i laborals). En aquest sentit, Salvador ha explicat que s’han fet 6.000 informes de revisió de menús a les escoles de Catalunya i que, des del 2006 que es va començar, s’ha millorat molt en l’equilibri nutricional i, per exemple, la presència de fruita fresca a les postres dels menjadors escolars s’ha incrementat moltíssim i s’ofereix en el 75% de les escoles. En relació a la restauració social, Gemma Salvador ha volgut esmentar el programa d’acreditació d’establiments promotors de restauració mediterrània (AMED) que ara mateix tenen 700 establiments. Finalment, ha destacat que un dels objectius de la Generalitat és incrementar el consum de fruita i hortalisses fresques i de proximitat, així com incrementar el consum de productes estacionals i de territori, especialment d’origen vegetal.
Jornada “Cuina i aliments: tecnologia, salut i formació”
La segona jornada del III Congrés Català de la Cuina, celebrada avui a Lleida, ha comptat amb l’assistència de 370 professionals vinculats al món de la cuina i la gastronomia que han escoltat les reflexions i recomanacions d’una vintena d’experts que s’han centrat en les tendències en ciència i tecnologia a la cuina, els avenços en nutrició, salut i seguretat dels aliments i els reptes futurs en la formació dels professionals del sector”.
L’acte ha començat amb una taula rodona sobre les tendències en ciència i tecnologia pel que fa a la preparació dels aliments. Jordi Barri, CEO del grup Teresa Carles; Pere Castells, president del Science and Cooking World Congress Barcelona; Albert Torné, director de I+D+i de Distform i Ivan Pascual, xef pastisser de Cal Gumer han debatut sobre el tema, amb la moderació de la Dra. Olga Martin de la Universitat de Lleida. Tot seguit ha estat el torn d’analitzar “la nutrició a la carta, salut i seguretat alimentària” amb el Dr. José Serrano, de l’Institut de Recerca Biomèdica de la Universitat de Lleida; el Dr. Santiago Lavin, de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Gemma Salvador, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Teresa Carles, cuinera vegetariana del grup Teresa Carles. Tots ells han exposat els seus punts de vista moderats per la Dra. Teresa Hernández de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
El programa ha continuat amb les intervencions de Mercè Tomàs, xef del restaurant l’Estel de la Mercè; Toni Gerez, sommelier i cap de sala del restaurant Castell de Peralada; Gonzalo Ferreruela, xef del restaurant Ferreruela i Magda Juanós, de la Federació d’Hostaleria de Lleida que han posat en comú les seves idees sobre el futur de la formació dels professionals de la restauració. La taula ha estat moderada per Xavier Tarragona, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Finalment, la jornada ha acabat amb un debat entre els cuiners Xavier Pellicer, xef del restaurant Xavier Pellicer i Xavier Sagristà, xef del restaurant Castell de Peralada. En aquest cas, el moderador ha estat en Gregori Canalias, coordinador de relacions externes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

 [:es]III Congreso Catalán de la Cocina en Lleida

Un acta recogerá las ideas de las Tierras de Lleida salidas del Congreso para avanzar hacia una estrategia conjunta sobre gastronomía y cocina

“Cataluña ha liderado una revolución culinaria mundial donde ciencia y tecnología han tenido un papel crucial y, en este sentido, hay que aprovechar esta capacidad innovadora para hacer productos y procesos diferentes y exportar aparatos bajo el paraguas de cocina catalana”, así lo ha manifestado Pere Castells, presidente del Science and Cooking World Congress Barcelona, ​​esta mañana en el transcurso de la 2ª jornada del III Congreso Catalán de la Cocina celebrada en Lleida. Castells ha incidido en que Cataluña tiene un papel líder en la gastronomía mundial y hay que aprovechar el concepto de cocina catalana y cocina innovación para adelantarse a lo que ocurre en el resto del mundo.

Por su parte, Jordi Graell, director de la comisión de Lleida del III Congreso Catalán de la cocina, explicó que las conclusiones de la jornada de hoy sobre “cocina y alimentos: tecnología, salud y formación” y de la celebrada el pasado 16 de octubre, que trató sobre “Cocina y Gastronomía: producto y turismo “; se recogerán en un documento que se pondrá en común en una sesión plenaria del III Congreso Catalán de la Cocina; un acto donde cada comisión territorial expondrá las ideas surgidas de todos los eventos celebrados y que serán la base para avanzar hacia una estrategia nacional sobre la gastronomía y la cocina catalana con la mirada puesta en el horizonte 2025. Graell, que es el director de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agraria (ETSEA) de la UdL, ha declarado que hay que aprovechar que la marca cocina catalana es potente para que empresarios, universidades y escuelas de hostelería la mejoren, ya que es un referente mundial.

Por otro lado, la dietista y nutricionista de la Agencia de Salud Pública de Cataluña, Gemma Salvador; ha aprovechado la jornada para presentar las acciones que el Departamento de Salud está haciendo para garantizar que se come de forma saludable en el entorno de la restauración colectiva (restaurantes, comedores escolares, hospitalarios y laborales). En este sentido, Salvador ha explicado que se han hecho 6.000 informes de revisión de menús en las escuelas de Cataluña y que, desde el 2006 que se empezó, se ha mejorado mucho en el equilibrio nutricional y, por ejemplo, la presencia de fruta fresca en los postres de los comedores escolares se ha incrementado muchísimo y se ofrece en el 75% de las escuelas. En relación a la restauración social, Gemma Salvador ha querido mencionar el programa de acreditación de establecimientos promotores de restauración mediterránea (AMED) que ahora mismo tienen 700 establecimientos. Finalmente, destacó que uno de los objetivos de la Generalitat es incrementar el consumo de fruta y hortalizas frescas y de proximidad, así como incrementar el consumo de productos estacionales y de territorio, especialmente de origen vegetal.

 

 

 

Jornada “Cocina y alimentos: tecnología, salud y formación”

La segunda jornada del III Congreso Catalán de la Cocina, celebrada hoy en Lleida, ha contado con la asistencia de 370 profesionales vinculados al mundo de la cocina y la gastronomía que han escuchado las reflexiones y recomendaciones de una veintena de expertos que se han centrado en las tendencias en ciencia y tecnología en la cocina, los avances en nutrición, salud y seguridad de los alimentos y los retos futuros en la formación de los profesionales del sector”.

El acto ha comenzado con una mesa redonda sobre las tendencias en ciencia y tecnología en cuanto a la preparación de los alimentos. Jordi Barri, CEO del grupo Teresa Carles; Pere Castells, presidente del Science and Cooking World Congress Barcelona; Albert Torné, director de I + D + i de Distform e Ivan Pascual, chef pastelero de Cal Gumer han debatido sobre el tema, con la moderación de la Dra. Olga Martin de la Universidad de Lleida. A continuación ha sido el turno de analizar “la nutrición a la carta, salud y seguridad alimentaria” con el Dr. José Serrano, del Instituto de Investigación Biomédica de la Universidad de Lleida; el Dr. Santiago Lavin, de la Universidad Autónoma de Barcelona; Gemma Salvador, de la Agencia de Salud Pública de Cataluña y Teresa Carles, cocinera vegetariana del grupo Teresa Carles. Todos ellos han expuesto sus puntos de vista moderados por la Dra. Teresa Hernández de la Agencia de Salud Pública de Catalunya.

El programa ha continuado con las intervenciones de Mercè Tomás, chef del restaurante l’Estel de la Mercè; Toni Gerez, sumiller y jefe de sala del restaurante Castell de Peralada; Gonzalo Ferreruela, chef del restaurante Ferreruela y Magda Juanós, de la Federación de Hostelería de Lleida que han puesto en común sus ideas sobre el futuro de la formación de los profesionales de la restauración. La mesa ha sido moderada por Xavier Tarragona, de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida. Finalmente, la jornada ha acabado con un debate entre los cocineros Xavier Pellicer, chef del restaurante Xavier Pellicer y Xavier Sagristà, chef del restaurante Castell de Peralada. En este caso, el moderador ha sido Gregori Canalias, coordinador de relaciones externas de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats