Recerca catalana contra el defecte del vi de “gust a suro”Investigación catalana contra el defecto del vino de “gusto a corcho”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Potenciar al màxim l’aroma i el gust del vi i els escumosos, sense renunciar al tradicional tap de suro. Aquest és l’objectiu del nou projecte d’investigació que l’empresa biotecnològica catalana AB-BIOTICS ha iniciat en col·laboració amb l’empresa surera J. Vigas (Palafrugell), Cavas Hill (Moja-Olèrdola) i el fabricant de maquinària alimentària Bigas Alsina (Girona), per dissenyar un mètode que permeti garantir la destrucció del tricloroanisol o TCA, que provoca el mal anomenat “gust a suro” en els vins.
Investigadors d’arreu del món porten anys buscant sense èxit una solució a aquest problema. AB-BIOTICS dissenyarà ara un innovador sistema per a eliminar-lo, en una iniciativa que compta amb el finançament del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i del Fons Tecnològic (FEDER). El projecte suposarà una inversió total propera a 1,5 milions d’euros.
El TCA és un compost volàtil present a l’ambient que, si és absorbit pel suro, pot alterar la qualitat del líquid. Per això, si una alzina surera es troba exposada a aquest compost, el tap fabricat amb la seva escorça pot contaminar el vi.Potenciar al máximo el aroma y el sabor del vino y los espumosos, sin renunciar al tradicional tapón de corcho. Este es el objetivo del nuevo proyecto de investigación que la empresa biotecnológica catalana AB-BIOTICS ha iniciado en colaboración con la empresa corchera J. Vigas (Palafrugell), Cavas Hill (Moja-Olèrdola) y el fabricante de maquinaria alimentaria Bigas Alsina (Girona), para diseñar un método que permita garantizar la destrucción del tricloroanisol o TCA, que provoca el mal llamado “gusto a corcho” en los vinos.
Investigadores de todo el mundo llevan años buscando sin éxito una solución a este problema. AB-BIOTICS diseñará ahora un innovador sistema para eliminarlo, en una iniciativa que cuenta con la financiación del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) y del Fondo Tecnológico (FEDER). El proyecto supondrá una inversión total cercana a 1,5 millones de euros.
El TCA es un compuesto volátil presente en el ambiente que, si es absorbido por el corcho, puede alterar la calidad del líquido. Por eso, si un alcornoque se encuentra expuesto a este compuesto, el tapón fabricado con su corteza puede contaminar el vino.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats