El restaurant tailandès Sitthai va obrir les seves portes a Sitges (carrer Bonaire, 29) el desembre passat i, en menys d’un embaràs, ja s’ha consolidat com una opció exòtica i saborosa a l’hora de passar una nit especial en aquesta localitat. A més, Sitthai forma part d’un petit grup d’establiments que està contribuint a augmentar la qualitat d’una oferta turística, últimament més que deixada, com constata el fet que pot ser el pitjor estiu de Sitges de molts anys, des del punt de vista turístic.
Sitthai és el somni fet realitat d’un home jove, amb formació d’actor i sensibilitat d’artista, Ramón Rodríguez. Un jove emprenedor (26 anys) que s’ha envoltat d’un equip capaç, i també jove, en una clara aposta per la cuina Reial Tailandesa i la fusió d’aquesta amb la forma de vida mediterrània. Així, abans d’un sopar tailandès, podem degustar un sofisticat còctel de la mà d’Emanuel Violet a la zona “lounge” o a la terrassa o picar alguna tapa tailandesa amb un vi, guiats pel somelier Helios Ameal.
El toc mediterrani, a més de la completa oferta de vins, el donen els pastissets que s’han obert pas a la carta a l’hora de les postres.
El programa gastronòmic de l’establiment ha estat assessorat i dirigit per Tantikorn Bunphitak i es defineix per l’elaboració de productes naturals, moltes vegades importats directament des d’Àsia. Tantikorn Bunphitak, xef especialista en Cuina Reial Tailandessa, més evolucionada i sofisticada que les receptes locals o tradicionals, segons ens explica Rodríguez.
Gonzalo Bulnes, l’únic espanyol de l’equip de cuina, ens adverteix abans de començar el sopar que la cuina tailandesa despista i sorprèn. Segons Bulnes, l’aparença viva i colorista ens fa imaginar uns sabors, les aromes ens insinuen d’altres gustos; però a la boca, el plat cobra vida pròpia amb contrastos i simfonies de sabors que en molts casos evolucionen d’una bocada a altra.
L’oferta del Sitthai contempla entrants, sopes, amanides, arrossos, pastes, carns i peixos amb un destacat de plats vegetarians i altres de postres. Provem per començar una amanida Miang (rollet de paper d’arròs farcit de llagostins, cranc i herbes aromàtiques), però l’entrant més sorprenent que descobrim són les tallarines d’arròs saltades amb tofu, llagostins soja i salsa de tamarinde (Phad Thai). L’agredolç i el domini del curri són constants en aquesta cuina asiàtica que també destaca per l’ornamentació dels seus plats. El picant també és present en diferents plats, però la carta ens avisa del grau amb una, dos o tres marques. Com a plats principals, degustem els picants Kai Phad Kiew Waan (pollastre amb salsa de curri, llet de coco i alfàbrega) i l’ànec amb chile picant i all (Ped Krob).
Tanquem la vetllada amb dos gelats exòtics: un de tamarinde i un altre de tè verd.
Deixem el Sittahi quan el seu caràcter “camaleònic” el converteix en un local de copes tranquil, és hora de còctels i combinats…
Sitthai es el sueño hecho realidad de un hombre joven, con formación de actor y sensibilidad de artista, Ramón Rodríguez. Un joven emprendedor (26 años) que se ha rodeado de un equipo capaz, y también joven, en una clara apuesta por la cocina Real Tailandesa y la fusión de esta con la forma de vida mediterránea. Así, antes de una cena tailandesa, podemos degustar un sofisticado cóctel de la mano de Emanuel Violet en la zona “lounge” o a la terraza o picar alguna tapa tailandesa con un vino, guiados por el somelier Helios Ameal.
El toque mediterráneo, además de la completa oferta de vinos, lo dan los pastelitos que se han abierto a la carta a la hora de los postres.
El programa gastronómico del establecimiento ha sido asesorado y dirigido por Tantikorn Bunphitak y se define por la elaboración de productos naturales, muchas veces importados directamente desde Asia. Tantikorn Bunphitak, chef especialista en Cocina Real Tailandessa, más evolucionada y sofisticada que las recetas locales o tradicionales, según nos explica Rodríguez.
Gonzalo Bulnes, el único español del equipo de cocina, nos advierte antes de empezar la cena que la cocina tailandesa despista y sorprende. Según Bulnes, la apariencia viva y colorista nos hace imaginar unos sabores, los aromas nos insinúan otros gustos; pero en la boca, el plato cobra vida propia con contrastes y sinfonías de sabores que en muchos casos evolucionan de un bocado a otro.
La oferta del Sitthai contempla entrantes, sopas, ensaladas, arroces, pastas, carnes y pescados con un destacado de platos vegetarianos y otros de postres. Probamos para empezar una ensalada Miang (rollito de papel de arroz relleno de langostinos, cangrejo y hierbas aromáticas), pero el entrante más sorprendente que descubrimos son los tallarines de arroz salteados con tofu, langostinos soja y salsa de tamarinde (Phad Thai). El agridulce y el dominio del curry son constantes en esta cocina asiática que también destaca por la ornamentación de sus platos. El picante también está presente en diferentes platos, pero la carta nos avisa del grado con una, dos o tres marcas. Como platos principales, degustamos los picantes Kai Phad Kiew Waan (pollo con salsa de curry, leche de coco y albahaca) y el pato con chile picante y ajo (Ped Krob).
Cerramos la velada con dos helados exóticos: uno de tamarinde y otro de té verde.
Dejamos el Sittahi cuando su carácter “camaleónico” lo convierte en un local de copas tranquilo, es hora de cócteles y combinados…
La Masia guanya la VIII Ruta de la Tapa San Miguel de Leida
La Cafeteria EKKE s’ha classificat en segona posició i D’CAÑAS s’ha adjudicat el premi de la tapa del públic del certamen El Restaurant La Masia s’ha endut