Lleida estarà present al Basque Culinary Center, la primera facultat de la gastronomia que s’ha obert a Espanya, amb la participació del lleidatà Víctor Nicolau, l’únic cuiner ponentí d’aquesta primera promoció de la Universitat de Mondragón. Nicolau s’incorpora al Basque el segon trimestre, com la resta de companys que provenen d’escoles de cuina, als quals han convalidat les assignatures més bàsiques.
Concretament, Nicolau va estudiar cuina a Benasque i a San Sebastià, tot i que aquest darrer cicle formatiu l’ha interromput per treballar al Batzoki d’Erenteria amb Inaxio Gazala Oiarbide i per incorporar-se, ara, al Basque.
Aquest mes d’octubre vam tenir oportunitat de compartir taula amb ell al restaurant que dirigeix Gazala i vam comprovar que és un enamorat del bon producte i està molt a l’aguait dels productes de la terra de cada lloc on està. Porta poc més d’un any a Donosti i el seu coneixement de la matèria primera local és ja important.
Amb Nicolau i l’equip d’Inaxio Gazala vam tastar amanida de “txangurro”; rogers amb xampinyons; tonyina roja amb suc de carn; terrina de careta de porc marcada a la planxa amb puré de patata i cruixent de pernil; i coulant de xocolata.
El Basque Culinary Center, la Facultat de Ciències Gastronòmiques de Mondragon Unibertsitatea, ha convertit Euskadi en la seu de la primera universitat d’aquestes característiques a Espanya –i la segona d’Europa–, i és la primera a nivell mundial que disposa d’un centre d’investigació i innovació a l’àrea de la gastronomia i de la ciència dels aliments. El propòsit: ser un centre de referència internacional en R+D del coneixement en el seu camp i especialment a les àrees vinculades a les ciències gastronòmiques.Lleida estará presenta en el Basque Culinary Center, la primera facultad de la gastronomía que se ha abierto en España, con la participación del leridano Víctor Nicolás, el único cocinero poniente de esta primera promoción de la Universidad de Mondragón. Nicolás se incorpora al País el segundo trimestre, como el resto de compañeros que provienen de escuelas de cocina, los que han convalidado las asignaturas más básicas.
Concretamente, Nicolás estudió cocina en Benasque y en San Sebastián, aunque este último ciclo formativo será interrumpido para trabajar en el batzoki de Erenteria con Inaxio Gazala Oiarbide y para incorporarse, ahora, el Basque.
Este mes de octubre tuvimos oportunidad de compartir mesa con él en el restaurante que dirige Gazala y comprobamos que es un enamorado del buen producto y está muy al tanto de los productos de la tierra de cada lugar donde está. Lleva poco más de un año en Donosti y su conocimiento de la materia prima local es ya importante.
Con Nicolás y el equipo de Inaxio Gazala probamos ensalada de “txangurro”; salmonetes con champiñones; atún rojo con jugo de carne; tarrina de careta de cerdo marcada a la plancha con puré de patata y crujiente de jamón, y coulant de chocolate.
El Basque Culinary Center, la Facultad de Ciencias Gastronómicas de Mondragon Unibertsitatea, ha convertido Euskadi en la sede de la primera universidad de estas características en España-y la segunda de Europa-, y es la primera a nivel mundial que dispone de un centro de investigación e innovación en el área de la gastronomía y de la ciencia de los alimentos. El propósito: ser un centro de referencia internacional en I + D del conocimiento en su campo y especialmente en las áreas vinculadas a las ciencias gastronómicas.
Tast del jurat del concurs de la DO Costers del Segre
La Seu Vella acull el tast amb una vintena de sommeliers professionals L’aula taller de la Seu Vella acull aquest matí de dilluns, dia 25