La Institució Alfons el Magnànim. Centre Valencià d’Estudis i investigació, presenta aquests dies “Vino y Sociedad” obra del professor Benn Herzog, titular de Sociologia a la Universitat de València. “Vino y Sociedad” analitza com el vi forma part de la nostra vida, abordant d’una manera àmplia la dimensió social del vi.
Herzog estructura la seva obra de 134 pàgines en deu breus capítols que tracten sobre la qualificació social que se li dóna als vins; el llenguatge o discursos del vi; la percepció social de beure vi i la moderació del seu consum; la diferenciació social i creació de grups que facilita el vi; i fins i tot s’atreveix amb reflexions sobre el vi i la perspectiva de gènere, la globalització, o l’experiència estètica.
En definitiva, un assaig amb bon ritme narratiu i anàlisi clar. Fàcil de llegir per a tots els públics. I amb prou contingut per a mil i una converses al voltant d’una copa de vi.
Benno Herzog, professor de Sociologia i Antropologia social de la Universitat de València dirigeix el Grup d’Investigació sobre Teoria Crítica. Altres publicacions de l’autor han estat Invisibilization of suffering. The moral grammar of disrespect (2020); Discourse analysis as social critique (2016); Entender crimen y justicia (2016); o Estética del Reconocimiento (2015).