Els cellers de la subzona Valls del Riu Corb de la DO Costers del Segre –l’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec i Comalats– han endegat la campanya Vins del Riu Corb amb l’objectiu de promoure el territori a través dels seus vins. Els set cellers, juntament el sommelier Xavier Ayala van fer un acte de presentació de la campanya, el passat dijous dia 12 de juny, al Castell de Verdú. A la trobada van assistir unes 100 persones vinculades al territori, al món del vi, al projecte Gustum, a més de representants dels ens locals, empresaris i propietaris de restaurants, entre d’altres.
Aquests productors ofereixen visites guiades a les vinyes, als cellers i també maridatges, tot mostrant el patrimoni de les Valls del riu Corb, que passa per les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Conca de Barberà. Vins del Riu Corb compta amb l’acompanyament del projecte Gustum, que treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.
Els vins i escumosos que s’elaboren als pobles de la vall del Riu Corb reben la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre-Vall del Corb; una de les set subzones que té la DO Costers del Segre. Aquestes vinyes tenen la característica comuna de cultivar-se en un territori en què bufa la marinada, un vent que suavitza la calor de l’estiu, la qual cosa alenteix la maduració del raïm amb què s’elaboren els vins i els escumosos. Per això, els vins que s’obtenen tenen una graduació alta, però no excessiva, i copsen un caràcter determinat, molt lligat al territori de secà i d’interior.
Segons Pau Moragas, de L’Olivera Cooperativa, s’obtenen vins “equilibrats, frescos i amb una acidesa adequada”.
De fet, el sommelier Xavier Ayala va presentar els Vins del Riu Corb com “un element més del patrimoni de la zona”. I va afegir: “Als voltants de Verdú, els monjos cultivaven vinyes i elaboraven vi des de temps remots. Fer vi és un fet cultural, arrelat a la vall.” Els responsables dels cellers Vall del Riu Corb són viticultors, produeixen raïm i també elaboren els vins, cosa que els permet treballar el cep des de la tradició i la coneixença del cultiu.
La tranquil·litat, el silenci, les cabanes de volta, les masies de pedra seca, el llegat dels monjos cistercencs i, sobretot, la gastronomia i els vins, s’han convertit en un atractiu turístic per als visitants. Potenciar l’enoturisme i promocionar el territori de la vall és l’element comú que ha mogut els cellers de Vins del Riu Corb a unir-se i a caminar plegats. Las bodegas de la subzona Valls del Riu Corb de la DO Costers del Segre-l’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Bodega, Petit Duran, Analec y Comalats-han emprendido la campaña Vinos del Riu Corb con el objetivo de promover el territorio a través de sus vinos. Los siete bodegas, junto al sumiller Xavier Ayala hicieron un acto de presentación de la campaña, el pasado jueves día 12 de junio, en el Castillo de Verdú. Al encuentro asistieron unas 100 personas vinculadas al territorio, en el mundo del vino, en el proyecto Gustum, además de representantes de los entes locales, empresarios y propietarios de restaurantes, entre otros.
Estos productores ofrecen visitas guiadas a los viñedos, las bodegas y también maridajes, mostrando el patrimonio de los Valls del Riu Corb, que pasa por las comarcas del Urgell, la Segarra y la Conca de Barberà. Vinos del Riu Corb cuenta con el acompañamiento del proyecto Gustum, que trabaja para el desarrollo del mundo rural a través de los productos locales.
Los vinos y espumosos que se elaboran en los pueblos del valle del río Corb reciben la Denominación de Origen (DO) Costers del Segre-Vall del Corb; una de las siete subzonas que tiene la DO Costers del Segre. Estas viñas tienen la característica común de cultivarse en un territorio en el que sopla la brisa, un viento que suaviza el calor del verano, lo que ralentiza la maduración de la uva con la que se elaboran los vinos y espumosos. Por ello, los vinos que se obtienen tienen una graduación alta, pero no excesiva, y captan un carácter determinado, muy ligado al territorio de secano y de interior.
Según Pablo Moragas, de L’Olivera Cooperativa, se obtienen vinos “equilibrados, frescos y con una acidez adecuada”.
De hecho, el sumiller Xavier Ayala presentó los Vinos del Riu Corb como “un elemento más del patrimonio de la zona”. Y añadió: “En los alrededores de Verdú, los monjes cultivaban viñedos y elaboraban vino desde tiempos remotos. Hacer vino es un hecho cultural, arraigado en el valle. “Los responsables de las bodegas Valls del Riu Corb son viticultores, producen uvas y elaboran los vinos, lo que les permite trabajar la cepa desde la tradición y el conocimiento del cultivo.
La tranquilidad, el silencio, las cabañas de piedra, las casas de piedra seca, el legado de los monjes cistercienses y, sobre todo, la gastronomía y los vinos, se han convertido en un atractivo turístico para los visitantes. Potenciar el enoturismo y promocionar el territorio del valle es el elemento común que ha movido las bodegas de Vinos del Riu Corb a unirse ya caminar juntos.
Sòls Xarel Nature 2023, el nou vi de Judit Sogas
La Judit Sogas, propietària i enòloga del celler Rubió de Sòls (Noguera) ha presentat aquesta campanya una nova referència amb el seu vi Sòls Xarel